Kolding IF sætter dansk pokalrekord med kæmpesejr
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Kolding IF sætter dansk pokalrekord med kæmpesejr

Det var rekordernes aften i dansk fodbold onsdag.

Der blev skrevet dansk pokalhistorie onsdag aften. 

Med en sejr på svimlende 19-1 over Serie 2-holdet FC Avrasya fra Odense sikrede NordicBet Liga-oprykkerne fra Kolding IF sig den største sejr nogensinde i den danske pokalturnering.

De seneste 41 år har Brøndby IF været indehaver af rekorden i kraft af de blå-gules 16-1 sejr over Pioneren i 1982. En vis Michael Laudrup scorede fem mål i det opgør. 

Den rekord slog Kolding IF tirsdag aften, og det samme gjort B.93 såmænd. Østerbro-klubben vandt 16-0 over LUIF og overgik dermed Brøndbys sejr, men på Fyn holdt Kolding IF en endnu større målfest.

Det var faktisk FC Avraysa, der bragte sig foran 1-0 i opgøret, da Ibrahim Demircioglu scorede et vanvittigt mål fra midtercirklen og sendte Serie 2-klubben og de cirka 300 fremmødte tilskuere i ekstase. Derfra overtog Kolding IF dog initiativet i kampen - mildt sagt.

Tirsdag blev der i øvrigt også sat en anden ny rekord, og det var ikke bare i pokalturneringen, men i dansk fodbold generelt. HB Køge stillede således med den yngste registrerede startopstilling nogensinde, da holdet vandt 3-1 over Tårnby FF.

18 år, 8 måneder og 7 dage var gennemsnitsalderen på det HB Køge-mandskab, der gik på banen på Amager og sikrede sig vindere avancement.