• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kristian Porse

Læge om pacemaker: Relativt sikker at spille med

Foto: Getty Images

Hjertelægen vurderer ud fra flere forsøg, at det er relativt sikkert at spille fodbold, selvom man har en pacemaker indopereret.

Af Kristian Porse

Ifølge Gunnar Gislason, der er professor i kardiologi og hjertelæge, er det relativt sikkert at spille professionel fodbold med pacemaker. 

Det fortæller han i et interview med Eurosport

- Det er faktisk ret sikkert. ICD'en (pacemakeren, red.) i sig selv gør ikke noget, så den burde man godt kunne spille fodbold med. Hvis vi kigger på den undersøgelse, som er lavet med professionelle spillere, så er det relativt sikkert, siger han og fortsætter.

- Det er en undersøgelse, som har kigget på 400-500 idrætsudøvere, og ingen af dem døde, nogen fik stød, men ingen af dem døde eller fik alvorlige mén af det. Så det er jo sådan relativt sikkert, siger han. 

Ovenstående kan være nyttig viden, når snakken falder på Christian Eriksens situation.

Den danske landsholdsprofil faldt ganske brutalt om tilbage i juni, da Danmark spillede sin første EM-kamp mod Finland hjemme i Parken. 

Heldigvis blev fynboen vakt til live igen og efterfølgende kørt på hospitalet til flere undersøgelser af sit hjerte. Det resulterede i, at han fik indorpereret en pacemaker. 

Siden da har Eriksen ikke været på grønsværen. Det skyldes dels, at han stadig skal finde ud af, hvad der skal ske efter den voldsomme episode, men også at det ikke er tilladt at spille professionel fodbold i Italien, hvis man har en pacemaker. 

Men ifølge Gunnar Gislason er det altså relativt sikkert at spille med den. 

Det er fortsat uvist, hvad fremtiden bringer for Christian Eriksen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020