• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lasse Claes

Brian Laudrup om starten på TV 2: Et lykketræf

Foto: Pressefoto fra TV 2.

Brian Laudrup skulle ikke tænke to gange, da han blev tilbudt at være en del af landsholdsdækningen på TV 2.

Af Lasse Claes

Den 22. april blev Brian Laudrup præsenteret som ny landsholdsekspert på TV 2. 

Dermed sluttede samarbejdet med Discovery for fodboldlegenden, som havde været en del af tv-stationen siden 2014. 

Men den tidligere Glasgow Rangers-stjerne var ikke i tvivl om sin beslutning, da han fik muligheden for at fortsætte med at dække landsholdet. 

Det fortæller Brian Laudrup i et interview med Tipsbladet. 

- Det var vemodigt at skulle stoppe. Jeg er eksempelvis blevet rigtig gode venner med Peter Piil. Vi har rejst meget rundt i forbindelse med landsholdet og haft vores koner med. Vi gjorde lidt en tur ud af det, siger Brian Laudrup og fortsætter:

- Men vi vidste alle sammen godt, at det lakkede mod enden med landsholdet på Discovery. Derfor var det et nemt valg at træffe. Men man tænker selvfølgelig altid vemodigt tilbage på et sted, hvor man har haft det godt i mange år. 

I sin tid på Discovery nåede Brian Laudrup både at være ekspert og kommentator, når landsholdet spillede. Derudover dækkede han ligeledes Premier League, da tv-stationen havde rettighederne til Englands bedste fodboldrække. 

På TV 2 skal EM-vinderen fra 1992 kun fungere som ekspert i studiet sammen med Camilla Martin, Kenneth Perez og Mads Junker. 

- Jeg har det fint med ikke at skulle kommentere kampene. Jeg er egentlig bare kommet tilbage i den rolle, som jeg kender bedst. Jeg var meget i studiet både hos Discovery og TV 3. Det er to forskellige genre, men jeg synes, at begge ting er spændende. 

- Man kan sige, at du som kommentator er på hele tiden, mens du i studiet har tid til at reflektere over tingene. Jeg kan lide begge ting. 

Den 53-årige dansker tilføjer i interviewet, at han er meget tilfreds med begyndelsen på sit nye arbejde. 

- Jeg synes, at starten har været rigtig god. Det er altid sjovere at dække et landshold med kæmpe succes. Og så er det fedt at være en del af opsætningen i Fælledparken. Det er et lykketræf for TV 2, tror jeg. Det er en fantastisk oplevelse i øjeblikket at dække landsholdet. 

- Og nu er holdet så kommet på landsdækkende fjernsyn, som har været et ønske oppefra, tror jeg. Opbakningen er fantastisk, men vi skal også huske, at der har været perioder, hvor landsholdet ikke var populært, og hvor Parken ikke blev fyldt. Der er sket rigtig meget, og det har været en spændende rejse at være med på. 

Hvornår blev du kontaktet af TV 2 og tilbudt rollen som landsholdsekspert? 

Jeg var utrolig glad for at være på Discovery. Der har været fede produkter gennem årene. Der var meget arbejde de første syv år, men det blev mindre, fordi flere rettigheder forsvandt, mens vi var mange til det resterende. 

- Når alt kommer til alt, så er rettighederne kongen. Og da der ikke var noget landshold til sidst, så blev jeg kontaktet af TV 2. Der var ikke noget kompliceret over det. 

Brian Laudrup har i første omgang skrevet under på en kontrakt med den landsdækkende tv-kanal, som løber frem til efter EM i Tyskland i sommeren 2024. 

Derfor skal han ligeledes kun fokusere på Kasper Hjulmands mandskab. 

- Umiddelbart skal jeg kun lave landskampene. Nu er der Nations League, så kommer VM senere på året og EM-kvalifikationen til næste år. Men det passer mig rigtig godt. 

- Så har jeg også frihed til at gøre andre ting. Vi har eksempelvis et lille familiefirma, mens jeg også skriver lidt klummer hist og her, lyder det afsluttende fra Brian Laudrup. 

Læs med her på Tipsbladet i løbet af weekenden, hvor der kommer endnu mere fra interviewet med den danske fodboldlegende. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.