Video : Tipsbladet
Generelle

Legender bakker op om stor Hjulmand-beslutning

Sporting-cheftræner Ruben Amorim har valgt at udnævne Morten Hjulmand til ny anfører for Lissabon-klubben, og det er en beslutning, som flere klublegender bakker op om, selvom den danske landsholdsprofil kun har været i klubben i ét år.

Blot et år efter skiftet fra Lecce til Sporting har Morten Hjulmand etableret sig som en kæmpe profil i portugisisk fodbold. 

Den danske landsholdsprofil var med til at vinde mesterskabet i sin første sæson i Sporting, og mandag kom det så frem i flere portugisiske medier, at Morten Hjulmand i næste sæson skal bære anførerbindet i Lissabon-klubben. 

Ifølge den tidligere Sporting-profil Mario Jorge giver det rigtig god mening, at Morten Hjulmand skal være klubbens nye kaptajn. 

- Ruben Amorim (Sportings cheftræner, red.) kender de her spillere bedre end nogen andre, og han ved, at de har de rette kvalifikationer til at være Sporting-anførere (Goncalo Inacio og Daniel Braganca skal være viceanførere, red.).

- I Hjulmands tilfælde er lederskab ikke noget, man tiltvinger sig. Det er noget, man gør sig fortjent til. Det er en anerkendelse af alt det, han har leveret i løbet af sæsonen. Han kan blive en komplet kaptajn. En leder i omklædningsrummet og på banen. Det er meget vigtigt, siger Mario Jorge til Record. 

Også den tidligere Sporting-cheftræner Octavio Machado ser det som en klog beslutning at give Morten Hjulmand anførerbindet. 

- Hjulmand er en spiller, som kom til Portugal og er blevet mere værdifuld. Jeg er ikke bekymret. Sporting har forberedt ham undervejs. Han har profilen til at være anfører, selvom han i visse situationer er nødt til at være lidt mere moderat i den måde, han udtrykker sig på. Men han har en god personlighed, og han er en god spiller, siger Octavio Machado til CMTV. 

Augusto Inacio, der har en fortid som både spiller og cheftræner i Sporting, bakker også op om Morten Hjulmand som anfører. 

- Uden Coates, Luis Neto og Adan (som alle har forladt Sporting denne sommer, red.) virker det for mig som, at det var et fredeligt valg. Det er åbenlyst, at det i disse situationer er træneren, der ved præcist, hvordan spillerne er. For mig virker Hjulmand som en karismatisk spiller, der har profilen til at være kaptajn, siger Inacio til O Jogo. 

Ifølge avisen A Bola er der også lagt op til, at Sporting vil tilbyde Morten Hjulmand en forbedret kontrakt.