Video : Tipsbladet
Generelle

Tidl. dansk stjerne puster ud: Turbulent periode

Den tidligere landsholdsspiller havde nok at se til i sin ene sæson i Fremad Amager.

Hårdt, interessant, lærerig, svær og turbulent. 

Sådan beskriver Peter Løvenkrands de 12 måneder, hvor han var cheftræner for Fremad Amager. 

Det gør den tidligere Rangers-stjerne i et interview med Tipsbladet. 

- Det var en turbulent og meget interessant første sæson som cheftræner. Det har jeg lært ufatteligt meget af. Jeg føler, jeg har fået 10 års erfaring på et år, siger Peter Løvenkrands og fortsætter: 

- Men det har skabt en god jord for fremtiden. Det har været hårdt og svært, men jeg har nydt og elsket at komme til træning hver dag. 

Den 42-årige dansker sikrede Fremad Amager en ny sæson i Danmarks næstbedste fodboldrække, selvom det så sort ud i løbet af sæsonen. 

Derfor tør Peter Løvenkrands godt kalde sæsonen på banen for en succes. 

- Jeg arbejdede med tre ejere og to assistenttrænere. Men det var en succes. Alle regnede med, vi rykkede ned, da vi lå sidst på et tidspunkt. Det var en fantastisk rekord, vi havde i den sidste halvdel. 

- Hvis vi havde haft det hold fra begyndelsen, som vi havde i den sidste halvdel, havde vi været en del af top seks, tror jeg. 

Når det gik så godt, hvorfor valgte I så at stoppe samarbejdet?  

- Der var nogle ting mellem klubben og jeg. Jeg ville gerne have nogle ting, som kunne gavne holdet. Eksempelvis lidt bedre faciliteter. Og så kunne jeg godt tænke mig at prøve noget større. 

- De nye ejere gav os noget ro. De gjorde, hvad de kunne. Det er bare mig personligt, der syntes, nogle ting kunne være bedre. Men de gjorde et fantastisk stykke arbejde. Det var heller ikke en nem periode for dem. 

Du har tidligere talt om udfordringer. Kan du uddybe det en smule? 

- De russiske ejere var svære at arbejde med. Assistenttræneren arbejdede mere for ejerne end for mig. Og han var ikke på det niveau, jeg mente, han skulle være på. Det var ikke nemt. 

- Det fik vi rettet op på med de amerikanske ejere. De gjorde, hvad de kunne, og vi fik nogle dygtige spillere ind. Vi havde et helt andet hold. 

Desværre blev Fremad Amager ligeledes ramt af, at lønnen til de ansatte i klubben ikke kom. 

I den periode oplevede Peter Løvenkrands en gruppe, der stod sammen. 

- Der er ingen tvivl om, at der var en masse problemer, men jeg nød alligevel at komme på arbejde. Det var en god klub med mange dejlige mennesker, som udlignede det negative. 

- Og selvom lønnen ikke kom som planlagt, var der ikke panik. Selvfølgelig var spillerne frustreret. Det burde ikke ske, men de var dygtige til at holde hovedet højt. Pierre Kanstrup var en af dem, som gav ro og talte for holdet, som der var brug for. Vi stod sammen. 

Afsluttende fortæller den tidligere fodboldspiller, at han har brugt en masse tid med sin familie, siden han forlod Fremad Amager tidligere på sommeren.