• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Målkongen på Færøerne er pedel og blev født med en klumpfod

Foto: Getty Images

Den ubestridte målkonge på Færøerne Klæmint Olsen blev fodboldspiller imod alle odds.

Af Ole Hoffskov

Siger navnet Klæmint Olsen dig noget?

Det gør det med stor sandsynlighed ikke, med mindre du er fra Færøerne og går op i fodbold. I så fald siger det dig en hel masse.

Den 29-årige færing tørner til dagligt ud for NSI Runavik, og han er alletiders topscorer i den hjemlige liga med 173 mål. I sidste sæson blev han ligatopscorer på øen med 26 mål, og det placerer ham lunt i kampen om Den Gyldne Støvle, som gives til topscoreren i en europæisk topliga. Han er lige nu nummer 25.

Ved siden af fodbolden arbejder Klæmint Olsen som skolepedel, og det er et lille mirakel, at han overhovedet kan spille fodbold. Runavik-angriberen blev nemlig født med en klumpfod, og lægerne spåede ham alt andet end en fodboldkarriere.

Læs også:AGF refunderer sæsonkort: Alt andet vil være uklædeligt af os

- Allerede i starten af mit liv fik mine forældre at vide, at jeg aldrig ville kunne komme til at spille fodbold. Det var en motivation til at starte med, for jeg skulle jo overbevise lægerne om, at det kunne jeg sgu godt, siger Klæmint Olsen til Tipsbladet og fortsætter:

- Der er tydelig forskel på mine lægmuskler. Den i mit venstre ben er en del mindre, men jeg tror ikke, det er noget, der påvirker mig negativt. Den eneste forskel er, at jeg ikke kan hoppe fra venstre ben. Der er ingen springkraft i det. Når man er højrebenet, springer man normalt fra venstre ben, men det gør jeg så ikke.

En spiller med Klæmint Olsens målnæse kunne sikkert sagtens have fået en udmærket karriere i eksempelvis en mindre klub i Danmark, men et skifte til udlandet har aldrig tiltalt den tømreruddannede angriber.

- Nej, jeg har faktisk aldrig overvejet at skifte. Jeg er opvokset her i klubben og fik så chancen som fast mand i startopstillingen i 2009, hvor det hele også peakede rent pengemæssigt i budgettet. Men så gik det den anden vej, og klubben var ved at gå konkurs i 2012, så der startede vi på en frisk. Vi spillede kun med unge spillere fra Runavik, så det var en ny start, som vi så har bygget på siden hen.

Læs også:FCK vil fastholde niveauet: Det er derfor, vi er gået ned i løn

- Måske er det derfor, at jeg ikke har skiftet klub. Jeg blev jo også anfører ret tidligt – da jeg var 22-23 år. Jeg har ikke haft lyst til at skifte, selv om der er flere penge i Klaksvik og Tórshavn, siger Klæmint Olsen.

Du kan læse et stort interview med Klæmint Olsen i Tipsbladet, som er på gaden i dag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:United-profil holder formen ved lige hos svenske miniputter

Læs også:Kaldt "The Stupid One": Nu accepterer han at have begået fejl

Læs også:Randers-spillerne bliver hjemme: Vi kan nå at indhente det meste

Superliga

Mere Superliga

Fokus