Video : Tipsbladet
Generelle

Mads Hermansen: Derfor blev det Leicester

Den tidligere Brøndby-keeper var eftertragtet i sommer og forklarer, hvorfor lige netop Leicester løb med hans underskrift.

Tipsbladet i Helsingør.

Mads Hermansen er klædt i landsholdstøj stort set fra top til tå, når han slår sig ned foran den fremmødte presse, heriblandt Tipsbladets udsendte, torsdag. Men det er ikke landsholdet, det skal handle om i første omgang.

- Nå, skal vi starte med at snakke lidt om Leicester, lyder det fra en journalist.

Mads Hermansen har nemlig fået et brag af en start i den engelske klub. Han har stået 10 kampe for Championship-klubben, hvoraf ni er blevet vundet, og så har han kun indkasseret seks mål. Desuden topper Leicester City rækken og har altså kurs mod en direkte oprykning til Premier League.

Så det er vel godkendt?

- Ja, det synes jeg, siger Mads Hermansen med et stort grin og tilføjer:

- Jeg vil faktisk sige, at vi har spillet kampe, hvor vi ikke skulle have lukket mål ind, så jeg synes endda, at hvis man kigger på det, er seks mål indkasseret lidt højt sat. Men det har været godt.

Hvorfor blev det lige Leicester i sommer og var andre klubber inde i billedet?

- Nu var det mit eget første transfervindue, så jeg havde ikke prøvet det før. Det er klart, at der var flere klubber, og mit bagland og jeg var løbende i dialog om, hvordan tingene skulle gøres. Og der var flere klubber inde over.

- Men jeg vil sige, at da Leicester kom og præsenterede deres plan, var det tæt på en “no-brainer”. Jeg synes, Leicester kom med det klart bedste setup og den bedste mulighed for mig, forklarer den tidligere Brøndby-spiller.

Hvordan har du det med de andre danskere i Leicester, Jannik Vestergaard og Daniel Iversen?

- Vi har et super godt samarbejde allesammen. Det er rart, at der er nogle danskere at kunne snakke dansk med. Nu tog Victor (Kristiansen, red.) desværre videre, men ja, det er dejligt at have nogle, man kan snakke med på dansk

Forhørte du dig hos nogle af dem, før du skiftede?

- Nej, jeg havde ikke nogle snakke med dem. Det er klart, at jeg hørte fra Kasper (Schmeichel) i forbindelse med landsholdet om, hvordan det er derovre, men jeg snakkede faktisk ikke med ham, efter at interessen kom. Det samme med Victor. Jeg havde en idé om, hvordan det var, men vi snakkede ikke direkte i forbindelse med skiftet.

Som sagt er Mads Hermansen kommet godt fra land i det engelske, og man skal ikke scrolle meget på Leicesters side på eksempelvis X for at finde fans, der er vilde med den danske keeper. At han er ved at blive en publikumsdarling, har Hermansen dog selv svært ved at sige. 

- Det er svært at mærke om man er en publikumsdarling eller ej. Det er klart, at der er liv og glade dage, når holdet spiller godt, og jeg er glad for at bidrage med det, jeg kan. Jeg forsøger bare at spille så godt, jeg kan, og så er det dejligt, at der er nogle, der synes, jeg gør det godt, siger han og smiler.

Nu venter to kampe med landsholdet for Mads Hermansen, før han skal tilbage til Leicester og møde Swansea lørdag den 21. oktober.