Video : Tipsbladet
Generelle

Mads Hermansen hædret i England

Mads Hermansen er blevet hyldet for sine præstationer i England og er på kommet på årets hold i Championship.

Mads Hermansen har fra dag ét i Leicester City været en profil og en fanfavorit, og nu hædres den danske keeper også for sin første sæson i engelsk fodbold.

Ved de såkaldte EFL Awards søndag aften blev der nemlig løftet sløret for sæsonens hold i Championship, og det var med den tidligere Brøndby-stjerne på mål.

- Så glad for at komme på sæsonens hold i Championship. Fokus er nu på det vigtigste, at få oprykning sikret. Tak til alle i Leicester for støtten, skriver Mads Hermansen på Instagram og X om prisen.

Mads Hermansen, 23 år, har hidtil spillet 41 kampe i Championship for Leicester City, og han har blot indkasseret 38 kasser. Samtidig er det blevet til hele 12 clean sheets.

Og selvom han altså har været forrygende hvad angår det klassiske målmandsspil, har han også adskillige gange fået ros for sit spil med bolden. Det er nemlig en vigtig del af Leicesters spil, og da Hermansen for nylig lavede en fejl i opspillet, blev han beordret af sin cheftræner til ikke at sparke langt.

- Vi har vundet mange kampe i år på grund af Mads. Sådan noget kan ske. Det må ikke ske, at han begynder at spille lange bolde, for så skifter vi til vores reservemålmand. Vi vil gerne spille sådan her. Det (fejl, red.) kan ske...

- Mads var fantastisk i anden halvleg. Folk på stadion var helt sikkert mere nervøse, end han var. Men jeg sagde til ham: "Hvis du i anden halvleg sparker den langt, når vi bygger op, så ryger du ud. Fortsæt på samme måde." Han udviste personlighed og fortsatte med at spille korte afleveringer, lød det i den forbindelse fra cheftræner Enzo Maresca

Mads Hermansen kan desuden glæde sig over, at holdkammeraten Kiernan Dewsbury-Hall er på midtbanen af sæsonens hold.

Leicester City er aktuelt nummer to i Championship, men har en kamp i hånden. Hvis den kamp vindes, vil danskerklubben kravle op på førstepladsen og være et skridt tættere på oprykning til Premier League.