• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Hjalte Bo Nørregaard bliver det 30. landsholdstalent som når hele vejen til A-holdet.

Af Niels Jørgen Larsen

Når FC Københavns Hjalte Bo Nørregaard løber på banen onsdag aften i Brøndby til A-landskampen mod Wales bliver han ikke alene årets debutant nummer 12 på landsholdet. Han bliver også "mælkedreng" nummer 30, der når hele vejen.

Hjalte Nørregaard modtog i 1999 Arlas talentpris for U/18-landsholdet, og han er den 30. spiller af de som gennem årene har modtaget talentprisen, som opnår debut på A-landsholdet. Den seneste var Morten "Duncan" Rasmussen i kampen mod Malta.

Faktisk kan Arla-talent nummer 31 også få debut mod Wales, da det nykårede talent Mathias "Zanka" Jørgensen er med i den danske trup i stedet for Anders Møller Christensen. "Zanka" modtog mandag prisen, som Arla har besluttet at nedskære fra tre til en.

Tidligere belønnede man spillere fra U/17-, U/19- og U/21-landsholdet i en lang tradition, der blev indført i 1987 og altså indtil nu har udmøntet sig i at en tredjedel af prismodtagerne har levet op til forventninger og forhåbninger ved at komme på det rigtige landshold,

Når Hjalte Nørregaard debuterer i aften har han i øvrigt selskab af to spillere i truppen, som også var med til hans allerførste kamp i DBU-regi. Det er Patrick Mtiliga og Søren Larsen, som også var med i en U/16-landskamp mod Tjekkiet i Polen i 1997.

- Jeg er glad og stolt over at få debut, siger Hjalte Nørregaard, som dog ikke tør sætte næsen op efter også at komme til at lave et afgørende mål, som han før har gjort det på Brøndby stadion.

Hjaltes far, Klaus Nørregaard, er i øvrigt noteret for ni A-landskampe, og dermed tilføres listen med fædre-sønner på landsholdet endnu et navn.

Superliga

Mere Superliga

Fokus