Video : Tipsbladet
Generelle

Mangeårig Superliga-træner scorer nyt job

Islænding med fortid i Superligaen har fået nyt trænerjob.

Den tidligere Superliga-cheftræner Olafur Kristjansson har siden i sommer stået uden job, da han stoppede i rollen som fodbolddirektør i islandske Breidablik.

Nu har han kastet sig over et nyt projekt, og det bliver for første gang som træner for et kvindehold. Throttur i den bedste islandske række har slået kløerne i ham.

- Jeg var fascineret af at komme ud af min comfort zone, som er at træne på kvindesiden og hjælpe dem med at nå deres mål, siger Olafur Kristjansson ifølge ruv.is om beslutningen.

Islændingen har masser af erfaringen fra trænerverdenen, hvor han har været mange år i dansk fodbold som cheftræner for FC Nordsjælland, Randers FC og Esbjerg fB.

Nu skal han prøve noget helt nyt, men Olafur Kristjansson føler sig overbevist om, at det ikke kommer til at have den store betydning, at han nu skal træne kvinder frem for mænd, som han har gjort hidtil.

- Måske er der nogle små forskelle, men jeg tænker, at jeg stadig kan finde ud af at være fodboldtræner. Jeg har selvfølgelig hørt, at der er nogle ting, som er forskellige, når man træner kvinder. Men det bliver sjovt at skulle arbejde sammen med dem, siger Olafur Kristjansson.

55-årige Olafur Kristjansson slår desuden fast, at der var få ting, som kunne bringe ham tilbage til trænergerningen. Han har både prøvet at træne flere forskellige hold på Island og i udlandet, så det skulle være det helt rigtige denne gang.

Det har vist sig at sommerfuglene i maven blev flest, da Throttur meldte sig på banen.