Video : Tipsbladet
Generelle

Martin Retov: Han bliver dansk landsholdskeeper

Brøndbys assistenttræner Martin Retov er slet ikke i tvivl om, hvem der tager over efter Kasper Schmeichel på det danske landshold.

Tipsbladet i Brøndby.

Leicester Citys Mads Hermansen har alle dage været et stort talent, og da han efter sommerpausen i 2021 tog over efter Marvin Schwäbe, satte han to tykke streger under, at han er kommet for at blive.

På et vaklende Brøndby-mandskab var han en af få konstante skikkelser, og selvom han blot var i sine spæde 20'ere, var der ingen tegn på startvanskeligheder på seniortilværelsen.

Faktisk havde Brøndby IF seriøse overvejelser om at gøre ham til førstemålmand længe før, han blev det. Det fortæller klubbens assistenttræner Martin Retov, der har haft Mads Hermansen, siden han var U17-spiller, til Tipsbladet.

- Vi var slet ikke i tvivl om det allerede dengang. Mads var stensikker, koldblodig og en rolig type, som allerede på U17 var dygtig på bolden. Han kunne spille bolden igennem kæderne og ikke bare være en shotstopper. Han har hele tiden haft hele pakken. Det var også derfor, at dengang Schwäbe var her, og Mads var andenmålmand, der var tidlige diskussioner om, at han skulle ind og tage over for Schwäbe.

Tyskeren gjorde sæsonen færdig som førstemålmand, hvilket endte i et mesterskab, inden han rykkede til FC Köln. Derfra tog Mads Hermansen over, og han har ikke set sig tilbage siden.

- Nu afsluttede Schwäbe med et mesterskab, hvilket ikke kan gøres meget bedre, men Mads var tidligt parat. Det viser han også nu. Han har stået fantastisk i de år, han var her på førsteholdet og er bare fortsat på et højt niveau. Han er en spiller, der når meget langt, fordi han hviler i sig selv, har ro og tror på sine egne evner.

Artiklen fortsætter efter billedet...

23-årige Mads Hermansen er også kommet ind omkring det danske A-landshold efter at have været fast mand på U21 og anfører. Om få år skal der ske et tronskifte, da Kasper Schmeichel ikke kan blive ved for evigt.

Her er Martin Retov slet ikke i tvivl om, at Mads Hermansen kommer ind og spiller.

- Det skal han. Han er vores klart bedste målmand som den næste. Alt mulig respekt til Schmeichel og alt det han har lavet på landsholdet i rigtig mange år, men det er jo klart, at han ikke står de næste otte år. Der kommer selvfølgelig en kamp mellem (Frederik) Rønnow og Mads, som jeg har arbejdet rigtig meget med, så det er vildt fedt, at det er de to, der skal kæmpe om det, siger han og tilføjer:

- Rønnow er en del ældre end Mads, og så må det jo være op til Kasper, eller hvem end der er landstræner på det tidspunkt, at vurdere, hvem der skal stå. Men han er 100 procent en kandidat, og jeg tror, han kommer til at spille rigtig mange landskampe for Danmark.

Siden marts har Kasper Hjulmand udtaget Mads Hermansen, men indtil videre har hans debut ladet vente på sig, da Kasper Schmeichel fortsat er det foretrukne valg i det danske bur.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.