Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Medie: Dansk profil tager to år mere i Italien

Foto: Getty Images

Efter en vellykket sæson i italiensk fodbold ser det ud til, at den danske forsvarsprofil lander en ny aftale med Ternana for de kommende to sæsoner.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Sæsonerne rundt omkring i fodboldeuropa er så småt gået på hæld, og så starter forberedelserne lige så langsomt til den næste kampagne.

De forberedelser er angiveligt kickstartet i Serie B-klubben Ternana, hvor klubbens sportsdirektør, Luca Leone, gerne vil sikre sig en ny aftale med sin danske forsvarsklippe Frederik Sørensen.

Den 30-årige dansker har kontraktudløb ved udgangen af juni, men klubben skulle være klar til at give ham en toårig forlængelse, skriver flere italienske medier - herunder ternananews.it og lanazione.it.

Frederik Sørensen kom til fra Pescara inden den netop afsluttede sæson, og han har siden vokset sig til en stor profil i italienernes midterforsvar. 29 optrædener og to mål leverede han for Ternana, der sikrede sig endnu en sæson i Serie B.

Den danske stopper var skadet i sæsonens sidste fire kampe, men er klar igen, når forberedelserne til den kommende sæson begynder. Her skal han formentlig heller ikke længere konkurrere med kroatiske Luka Bogdan.

Ternana har lejet stopperen i Salernitana, men de vil ikke udløse hans købsklausul, da de satser på Frederik Sørensen, der altså angiveligt kan se frem til to år mere i Italien.

Frederik Sørensen har en fortid i Lyngby BK, men han skiftede i en ung alder til Juventus. Han har også været forbi blandt andre Bologna og FC Köln. Han står noteret for en enkelt landskamp.