Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Mindes gylden generation: Vi havde Zeca

Den nu pensionerede koratiske stopper Gordon Schildenfeld husker tilbage på de glade dage i Panathinaikos.

Panathinaikos har en lang og stolt tradition i græsk fodbold, men de seneste mange år har klubben haft det svært.

Pokaltitlen i sidste sæson slukkede mange års trofætørke. Panathinaikos, der har vundet det græske mesterskab 20 gange og pokaltitlen 19 gang, vandt foruden pokaltitlen i fjord senest et trofæ i 2015, mens deres seneste mesterskab skal findes i 2010.

Foruden pokaltitlen i 2015, så var man også tæt på at vinde mesterskabet samme år, men en pointreduktion i foråret ødelagde Panathinaikos moral og chancer. Gordon Schildenfeld, der var forsvarsspiller på det pokalvindende hold i 2015, mindes de glade dage.

- Vi havde en sammentømret gruppe. Vi havde en god atmosfære mellem os. Vi havde ikke så meget kvalitet som holdet i år, men slutproduktet kan ikke altid relateres til kvaliteten, siger Gordon Schildenfeld, der nu har lagt støvlerne på hylden, til OnSports.

- Nogle hold har succes med mindre kvalitet end andre, men de har så en meget bedre atmosfære i omklædningsrummet. De er et hold. Vi havde kvalitetsspillere som Berg, Petric, Zeca og Pranic. Vi havde en god tid og leverede gode resultater.

Den koratiske stopper, der i dag er teknisk direktør i Aris Limassol, gjorde et uventet besøg ved Panathinaikos træning forleden. Den nuværende generation af Panathinaikos-spillere er også ved at levere det, som en pointreduktion måske tog fra Gordon Schildenfeld, Zeca og de andre dengang i 2015.

Således topper Panathinaikos suverænt ligaen med otte point ned til AEK Athen. De normale favoritter fra Olympiakos, som har siddet tungt på trofætronen de senere år, er placeret som nummer fire med 12 point op til førstepladsen og Panathinaikos.

I midten af december skal man spille i pokalturneringen mod Volos, mens ligaen genoptages kort tid efter mod Ionikos. Forinden venter flere træningskampe for Grækenlands førerhold.