Foto: Getty Images
Generelle

Misunder Danmark: Et stort problem i Sverige

Det svenske landshold har store problemer med resultaterne, og man frygter, at udviklingen er gået i stå.

Mens Danmark søndag aften vandt for anden gang af to mulige over Frankrig i Nations League, er det svenske landshold i disse dage i store problemer.

Nationen, der i øvrigt ikke skal til VM, taber og taber og taber. Syv af de seneste ni kampe er blevet tabt, og man rykker ud af det næstbedste lag i Nations League, hvis det ikke ender med en sejr over Slovenien tirsdag.

Der er krisestemning i Sverige for tiden, og man kigger misunderligt mod Danmark, der altså klarer sig bedre end længe set og har mange unge spillere på vej frem. Det har svenskerne ikke på samme måde.

- Det er en debat, som jeg gerne vil tale om, for hvis man ser på Danmark, har de mange spillere i gode klubber, siger Petter Wettergren, der er assistenttræner for Sverige og samtidig har en fortid i som assistent i FCK.

- Vi er nødt til at gennemgå, hvad der sker, for vi vil også have spillere, der spiller i deres klubber, siger han ifølge dn.se.

En af de få, der har brudt igennem og gør det godt i udlandet, er Dejan Kulusevski, som er holdkammerat med Pierre Emile Højbjerg i Tottenham.

- VI har et stort problem i Sverige. Vi skal blive bedre til ungdomsarbejdet. Danmark startede måske for syv år siden, Belgien endnu længere siden, og kig også på Serbien. Det er ikke en tilfældighed, at de producerer så gode fodboldspillere. Der skal vi forbedre os. De unge skal have en hårdere træning og bedre trænere, og det er det, der kommer til at gøre forskellen, siger Kulusevski.

Hans vej til topfodbolden var at tage tidligt til udlandet, og det har man også set nogle danskere gøre. Blandt andre Andreas Christensen og Christian Eriksen. Men en spiller som Thomas Delaney er omvendt kommet frem gennem Superligaen og FCK, inden han rejste til udlandet.

- Vi træner for lidt i det her land. Vi er for søde, der er for mange klap på skulderen, siger Kulusevski.

Trods Danmarks to sejre over Frankrig var det ikke helt nok til at vinde Nations League-gruppen, da Kroatien vandt over Østrig og snuppede grupppesejren.