• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Danskeren i Breda forstår ikke hvorfor ingen fra DBU endnu har været og se ham spille.

Af Mads Davidsen

28 kampe har danske Patrick Mtiliga spillet for NAC Breda i den hollandske Eresdivisie i indeværende sæson.

Klubben er sensationelt placeret på 3.pladsen med blot to spillerunder igen, og får dermed muligheden for at kvalificere sig til Champions League gennem playoffs-kampene i Holland, hvor nummer 2-6 dyster indbyrdes.

Den danske venstre back har været fast mand og kun siddet ude med karantæne og skader, men alligevel er han stort set glemt i Danmark og i DBU-regi:

- Jeg ville da rigtigt gerne have, at de ringer og spørger hvordan det går eller kom og så mig spille. Jeg tror ikke, at landstræneren eller andre har set mig spille en eneste kamp i denne sæson, fortæller Patrick Mtiliga til tipsbladet.dk.

Allerede som 18-årig rejste en ung Patrick Mtiliga, med rødder i Tanzania, fra Danmark og prøvede lykken hos storklubben Feyenoord, hvor han trods perioder med spilletid aldrig endegyldigt slog til.

En positiv lejeperiode i Rotterdam-klubbens satelitklub, Excelsior, skaffede i sommeren 2006 en tre-årig aftale med NAC Breda, hvor han nu har bidt sig fast.

Og mere vil have mere:

- Den danske landshold er en drøm for mig og jeg kunne utroligt godt tænke mig at komme med. Jeg så sidst, at der var udtaget en masse hjemlige spillere og uden at genere dem, så er niveauet i Holland formentlig bedre end i Danmark, men måske skal man spille for de tre store klubber hernede (Ajax, PSV og Feyenoord) for at blive set, lyder det fra 27-årige Mtiliga.

LÆS HER HVORDAN PATRICK MTILIGA FØLER SIG SOM 'DEN GLEMTE DANSKER':

Den glemte dansker

Superliga

Mere Superliga

Fokus