• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Mens EU-kommisionen har rettet kikkerten mod Dansk Tipstjenestes brug af reklamer, og visse politikere begynder at snakke om at ændre den danske spillelovgivning, påtænker man nu i Norge for alvor at gå i den stik modsatte retning.

Af SAXoPRESS

Den norske kulturminister Trond Giske varsler krig på spiludbyderne på nettet, og udtaler at han ikke længere bare vil sidde og se på, at nordmændene bruger deres penge på nettet istedet for hos Norsk Tipping.

På det norske spillemonopols generalforsamling luftede han sin utilfredshed med, at Norsk Tippping taber både kunder og omsætning, og han sendte et klart signal til spillebranchen om at et opgør er på vej.

"Vi ved, at spil på nettet fører til øget spilleafhængighed. Samtidig er dette en branche, som vokser hurtigt, den er uden kontrol og giver ikke en krone tilbage til gode formål. Sådan vil vi ganske simpelt ikke have det", udtalte Trond Giske til de norske P4 Nyheder.

"Vi søger råd hos flere instanser, blandt andet udenlandske myndigheder, for at få mere viden om, hvordan vi kan både begrænse og kontrollere spil på nettet bedre", fortsatte Giske.

"Vi ved fra andre lande, at bankerne kan reducere nettspil ved at nægte at overføre penge til eller fra spilselskaber. Nogen lande har også fået lukket spiludbydere. Der findes mange muligheder, og vi arbejder nu aktivt på at finde ud af, hvad der passer bedst for os".

Omsætningen hos Norsk Tipping gik sidste år tilbage med næsten en halv milliard norske kroner. Samtidig gik netspil og omsætningen på spilleautomater den stik modsatte vej.

Ifølge Sigmund Thue fra Norsk Tipping tabte man hele 50.000 lotto-spillere alene i 2005. På den netop afholdte generalforsamling kunne han også fortælle at hele fem af syv spil fra Norsk Tipping gik tilbage i omsætning i forhold til 2004.

Formanden for det norske idrætsforening hilser regerings plan om at gå hårdt til værks mod spiludbydere særdeles velkomment. Karl Arne Johannessen udtaler, at idrætten er helt afhængig af at få overført midler fra Norsk Tipping. Formanden mener dog ikke, at Norsk Tipping bare skal beskyttes. Han ønsker istedet, at monopolet møder konkurrencen på en mere offensiv facon.

"Når andre selskaber benytter muligheden, og får rammebetingelser til at drive forretning på internettet, bør Norsk Tipping også havde mulighed for at gøre det. I dette tilfælde i en ansvarlig form som på ingen måde skal bidrage til ludomani", siger Karl Arne Johannessen, ligeledes til P4 Nyhederne.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus