Video : Tipsbladet
Generelle

Nul kampe i danskerklub: Jeg havde håbet på mere!

Mads Kikkenborg har ikke fået et eneste minut på Anderlechts førstehold, og det ærgrer da også danskeren selv, der i hvert fald ikke skiftede til danskerkolonien for at sidde på bænken, fortæller han til Tipsbladet.

Mads Kikkenborg har stadig ikke fået jord på handskerne i Anderlecht.

I den belgiske danskerkoloni har han levet i skyggen af Kasper Schmeichel, når han altså ikke har været helt ude af kamptruppen. Det er da langt fra kun inden for kridtstregerne, at starten på tilværelsen i Belgien har voldt problemer.

- Det var lidt svært for mig i starten hernede. Det er klart, at det vil altid være svært at flytte til et nyt land og en ny kultur. Det tror jeg, at alle danske spillere, der har spillet i udlandet, kan skrive under på. For mig var det bare første gang, så det kom lidt som et chok for mig, må jeg være ærlig at sige, indrømmer han over for Tipsbladet. 

Hvorfor var det så svært, tror du?

- Jeg har ikke haft en lejlighed indtil nu, så jeg har boet på Airbnb og hoteller. Der har været nogle praktiske ting, der har fyldt meget uden for banen. Det belgiske system er lidt anderledes end hjemme i Danmark. Det er ikke noget med NemID og sådan nogle ting, så der har været mange nye ting at lære og forholde sig til. 

Det er ikke fordi, at jeg har ondt af mig selv og græder mig selv i søvn om natten 

Mads Kikkenborg
Anderlecht

Du kender jo Anders Dreyer rigtig godt fra din tid i Esbjerg. Har han ikke hjulpet dig med at falde til i klubben og i byen? 

- Anders er en af mine gode venner og har været det i mange år. Jo, han har været rigtig god til at invitere mig over at se fodbold eller spise aftensmad, og det har da helt sikkert været med til, at jeg ikke har følt mig ensom. 

Hvordan er det at spille på hold med ham igen?

- Haha, det er sjovt, hvordan ens veje kan mødes igen efter så mange år. Jeg gik på gymnasiet med ham og spillede med ham i Esbjerg. Så tog han til Brighton, og jeg tog senere hen til Lyngby, og nu mødes vi igen i Belgien. Han har været god til at hjælpe mig hernede, ligesom alle de andre danskere også har. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 

Anders Dreyer har været en stor hjælp for Mads Kikkenborg i det belgiske. Foto: Alamy

0 minutter i Anderlecht
Men modsat hans gode ven fra tiden i Esbjerg, har Mads Kikkenborg ikke set meget til grønsværen. Faktisk er det ikke blevet til et eneste minuts fodbold for den 24-årige keeper i Anderlecht, der sågar har været helt ude af kamptruppen i flere af kampene.

Alligevel er Kikkenborg optimistisk omkring fremtiden, da der nu er kommet styr på det private og det praktiske uden for kridtstregerne, og der derfor er mere tid og overskud til at koncentrere sig om, hvad det i virkeligheden drejer sig om. 

- Altså jeg tog ikke herned for at sidde på bænken eller være helt ude af truppen, så selvfølgelig havde jeg håbet på mere, men det har ikke været tilfældet. Det er ikke fordi, at jeg har ondt af mig selv og græder mig selv i søvn om natten.

- Jeg fortsætter med at arbejde hårdt, og jeg har en stor tro på, at nu hvor der er kommet styr på det uden for banen, så tror jeg på, at det andet nok også skal komme. 

Hvorfor er det ikke blevet til flere minutter?

- Det ved jeg ikke, om jeg er den rigtige til at svare på. Det må du spørge mine trænere om. Men når det er sagt, så ved jeg også godt, at jeg ikke har leveret på det niveau, som jeg gerne vil være på, og som jeg ved, at jeg kan være på. 

Mads Kikkenborg har kun været en del af Anderlechts kamptrup i to kampe mod henholdsvis KV Mechelen og Charleroi, men hele elleve gange har han måtte se til fra tribunen eller hjemme i sofaen. 

Rådgivet af Schmeichel
Men hvor Anders Dreyer mf. har hjulpet Mads Kikkenborg med at falde til udenfor banen, har hans keeperkollega Kasper Schmeichel hjulpet ham med tips og tricks inden for kridtstregerne. 

- Han (Kasper Schmeichel, red) er en fantastisk keeper og en fantastisk leder, der har rigtig meget erfaring, og vi sparer selvfølgelig rigtig meget med hinanden i keeper-teamet. Det er helt normalt, og sådan var det også i Lyngby, da jeg var der. Så selvfølgelig har han givet mig nogle råd med på vejen. 

Netop Kasper Schmeichel spillede da også en rolle, da Mads Kikkenborg besluttede sig for at binde sig til Anderlecht tilbage i januar. 

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at han ikke spillede en rolle i mit skifte til Anderlecht, fordi han er en rigtig god keeper, som jeg kan lære rigtig meget af. Men når det så er sagt, var han langt fra den eneste grund. Jeg havde mest af alt bare brug for at prøve mig selv af i udlandet. 

Foruden Kasper Schmeichel tæller truppen i Anderlecht flere andre store og prominente navne. Thorgan Hazard, Jan Vertonghen og Thomas Delaney er bare nogle af de navne, der er på en lidt højere hylde, end Mads Kikkenborg var vant til i Lyngby.

Så hvordan har det været pludselig at skulle træne med så store navne? 

- Hvis jeg skal være helt ærlig, er det faktisk ikke noget, jeg tænker over. Jeg ser dem bare som holdkammerater. Det kan godt være, at de har et lidt pænere cv, end jeg var vant til i Lyngby, men det er bare holdkammerater, og det er slet ikke noget, jeg tænker over til dagligt. Der ser jeg dem bare som holdkammerater. 

- De første par træninger tænkte man da lidt over det, da det er spillere, man har set på landsholdet osv., men nu er det bare holdkammerater ligesom alle andre, afslutter Mads Kikkenborg over for Tipsbladet. 

Mads Kikkenborg har kontrakt med Anderlecht frem til sommeren 2028, så der er god tid endnu til at bevise sig selv og spille sig tættere på spilletid.