• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

En mindre og lettere bold skal gøre spillet bedre og mindske riskoen for skader

Af Niels Jørgen Larsen

Pigefodbolden har haft fremgang næsten i raketfart i Danmark de senere år, og nu er der også chance for, at pigerne kan få deres egen bold.

Der er således udviklet en helt ny bold, specielt til piger. En bold, der er mindre, lettere og hurtigere, og som idéfolkene bag tror på vil være med til at gøre spillet bedre, gøre det sjovere for pigerne at spille, og samtidig medvirke til færre skader.

- Jeg tror det vil rykke noget i kvindefodbolden. En af grundene til at kvindefodbolden ikke er slået igennem, er at de ydre forhold ikke passer til kvinder. Noget andet man kunne gøre var at ændre på banestørrelsen, men så er det noget nemmere at ændre på boldstørrelsen. Jeg tror på at den ny bold kan gøre spillet væsentlig mere seværdigt, men i det mindste får vi skabt en debat omkring det, og når andre idrætsgrene har særlige dame-bolde bør fodbolden også have det, siger tidligere landsholdsspiller Bettina Falk til Tipsbladet.

Hun har været med til at udvikle og teste bolden Sensational 1, der præsenteres officielt på tirsdag i København. Bolden er tænkt til at erstatte den tungere 5'er-bold som pigerne er tvunget til at spille med, når de rykker op som junior.

LÆS MERE OM DEN NY BOLD I TIPSBLADET INDSIGT. Du kan også læse om bolden på www.b93.dk.