Foto: Getty Images
Generelle

"Ukendt" dansker: Flere kender mig i England

Lasse Sørensen nyder tilværelsen i Lincoln City, men er åben for Real Madrid, hvis de ringer i morgen. Det fortæller han til Tipsbladet.

Lasse Sørensen var kun 16 år gammel, da han droppede ud af Rybners Gymnasium i Esbjerg for at fokusere på fodbolden. Stoke City stod klar tll at hente det danske midtbanetalent til England for at give ham nogle hår på brystet. 

I dag er han 23 år og har vænnet sig godt og grundigt til den engelske kultur, og han tænker ikke på at vende hjem til Danmark igen. Det slår han fast over for Tipsbladet.

- Jeg får aldrig hjemve. Nu har jeg jo efterhånden boet her i otte år. Jeg elsker at være i Danmark med min familie og min kæreste, så dem savner man jo altid. 

Efter fire år i Stoke måtte Lasse Sørensen dog sande, at der var lang vej til spilletid. Så da Lincoln City ringede og tilbød førsteholdsfodbold, var svaret klart fra den unge dansker. 

- Grunden til, at jeg skiftede til Lincoln, var fordi, at jeg tror på, at man selv skal danne sin egen vej. Da Lincoln kom ind i billedet og sagde "kom og spil en masser fodbold", så var det en no-brainer for mig. 

- Hvis man tror på sig selv, så kan man lige så godt gå ud og vise, hvad man kan. Der er ingen grund til at sidde på en større adresse uden spilletid, fortæller Lasse Sørensen.

Med otte års erfaring i de engelske ligasystemer i bagagen, så har Lasse Sørensen da også oplevet lidt af hvert i England. Han har fået kampe i både Premier League, Championship og gør sig i øjeblikket gældende i League One på tredjeøverste hylde. 

Og han mener, at mange mennesker hjemme i Danmark har en forvranget forestilling om, hvor højt niveauet reelt er i England.

- Der er mange danske klubber, der ikke kan konkurrere med, hvad man har at tilbyde i League One. 

- Jeg tror, at League One er meget undervurderet i Danmark. Ligaen får ikke den respekt, som den fortjener. Det kan godt være, at det kun er den tredje bedste liga i et land, men klubberne i England er bare så store. 

Den 23-årige midtbanespiller har da heller ikke planer om at forlade England lige foreløbig, selvom han erkender, at man aldrig ved, hvad der kan ske i fodboldverdenen. 

- Jeg tror, at flere mennesker kender mig i England end i Danmark. Det er her, at jeg har mit navn. 

- Jeg er glad for at være her, og jeg kan godt se mig selv i klubben i lang tid endnu, men hvis Real Madrid ringer i morgen, så tror jeg også, at Lincoln ville være interesseret i det, siger Lasse Sørensen med et smil på læben til Tipsbladet. 

Kontrakten med Lincoln City udløber næste sommer, men hovedpersonen selv tænker slet ikke på, hvad der skal ske om et år. 

- Hvis man nogensinde ved, hvad der sker ugen efter i fodboldverdenen, så er man en klog mand. Så hvad der sker om et år, det ved jeg ikke.

Lasse Sørensen har spillet alle seks kampe for Lincoln City i League One i denne sæson.