• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Nyt møde: Dreyer skal kunne bryde sin kontrakt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Der var møde for et par uger siden, og senere i dag venter et nyt møde om de udenlandske spillere i russisk fodbold. Her vil Spillerforeningen arbejde hårdt for, at udenlandske spillere skal kunne komme ud af deres russiske kontrakter.

Af Kenneth Jensen

Der er to danskere, der fortsat er på kontrakt i russiske klubber, men står det til den internationale spillerforening - FIFPro - skal udenlandske spillere i russiske klubber kunne rive deres kontrakter over.

I foråret var Anders Dreyer i FC Midtjylland, da udenlandske spillere grundet Ruslands invasion af Ukraine fik lov til at forlade klubberne frem til 30. juni, og håbet fra Spillerforeningen er, at man permanent kan sige farvel til russiske klubber.

Der var møde for et par uger siden med de relevante parter, og igen i dag er der møde med FIFA om problematikken.

Holdningen fra Spillerforeningen er klar, lyder det fra generalsekretæren i den svenske.

- Spillerne skal kunne bryde ud af deres aftaler uden konsekvenser. Kan det ikke blive sådan, må dispensationen (for at spille andre steder, red.) forlænges, så den gælder for hele 2022/2023-sæsonen, så spillerne ikke kommer i samme situation til december, siger Magnus Erlingmark til Fotbollskanalen.

Mens Anders Dreyer var i FCM i foråret, forblev Oliver Abildgaard i det russiske. De to danskeres klub, Rubin Kazan, endte med at rykke ud af rækken.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.