Foto: IMAGO
Generelle

Optakt: Chelsea - Liverpool

Der venter noget af et brag søndag eftermiddag, når Chelsea og Liverpool krydser klinger i EFL Cup-finalen på legendariske Wembley.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16:00
Spillested: Wembley, London
Dommer: Chris Kavanagh
På TV: TV3+

Holdnyt:
Chelsea:
Der er i den grad revanche til gode for Chelsea søndag eftermiddag. I 2022 trak ‘’The Blues’’ nemlig det korte strå i to finaler mod Liverpool på Wembley, da det med to måneders mellemrum blev til nederlag i både EFL Cup-finalen og FA Cup-finalen. I begge tilfælde i øvrigt efter straffesparkskonkurrence.

Pochettinos tropper er klare underdogs til søndagens opgør, og hvis man tager et kig på Premier League-tabellen forstår man hvorfor. Allerede nu er der nemlig hele 25 point fra Chelsea på 10.pladsen til Liverpool, som topper rækken.

Det har i det store hele været en sæson på det jævne for Chelsea, der i glimt har vist prøver på et fint topniveau, men som også bare har været alt for svingende. De seneste tre kampe har dog budt på positive præstationer og resultater med to 3-1 sejre over Crystal Palace og Aston Villa samt et flot X ude mod Man City senest.

En del af forklaringen på Chelseas svingende præstationer, er selvfølgelig de mange skader, som de har kæmpet med i hele sæsonen. På den front er det dog lysnet en smule, selvom Pochettino fortsat må se bort fra en del spillere i defensiven i form af Thiago Silva, James, Fofana, Lavia, Cucurella, Badiashile og målmand Sanchez.

Liverpool:
Klopp tager afsked med Liverpool efter indeværende sæson, men noget tyder på, at tyskeren har tænkt sig at slutte af med manér. Aktuel førsteplads i Premier League, videre i FA Cuppen, videre i Europa League, og søndag finale i EFL Cuppen. Det kan ende med at blive en rigtig stor sæson for ‘’The Reds’’.

Selvtilliden må være helt i top inden søndagens finale. For under en måned siden mødte Liverpool nemlig selvsamme Chelsea i Premier League, hvor den stod på dominans fra start til slut med en overbevisende 4-1 sejr til følge.

Siden har Klopps tropper vist sig medgørlige med et skuffende nederlag til Arsenal, men i de seneste tre kampe er det til gengæld blevet til overbevisende sejre over Burnley, Brentford og Luton. De to seneste med cifrene 4-1.

I forhold til skader har det været en tung uge for Premier Leagues tophold. Til onsdagens opgør mod Luton måtte Klopp se bort fra Alisson, Alexander-Arnold, Bajtetic, Thiago, Jota, Matip, Jones, Salah, Nunez og Szoboszlai.

De tre sidstnævnte forventes at have størst chance for at blive klar til søndag.

Karantæner:
Chelsea: Ingen
Liverpool: Ingen

Bud på startopstillinger:
Chelsea (4-2-3-1): Petrovic - Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell - Caicedo, Fernandez - Palmer, Gallagher, Sterling - Jackson

Liverpool (4-3-3): Kelleher - Bradley, Konaté, Dijk, Robertson - Mac Allister, Endo, Gravenberch - Elliott, Gakpo, Diaz

Dom:
Inden 4-1 sejren til Liverpool over Chelsea i januar, var de syv foregående indbyrdes opgør alle endt uafgjort. Heriblandt hele fire 0-0 kampe. To af dem i cupfinalerne fra 2022.

Sådan som de to mandskaber tager sig ud i denne sæson, kan vi dog godt regne med lidt mere underholdning søndag. Liverpool laver nemlig mål efter behag, selv uden Salah, mens Chelsea sjældent holder nullet, men til gengæld har offensive profiler, som kan gøre ondt på Klopp og co.

Havde Liverpool haft alle profiler klar ville jeg ikke være i tvivl om udfaldet, men både startellever og bænk ser noget tynd ud i denne omgang, og derfor skal Chelsea også have udmærkede muligheder for at give kamp til stregen.

Dommen lyder på mål i begge ender, men det ender uden vinder i ordinær spilletid. 1-1.