Generelle

Optakt: FC Midtjylland - Esbjerg

FC Midtjylland og Esbjerg mødes i aften i det første af to semifinaleopgør i pokalturneringen Ekstra Bladet Cup. Optakt.

Status:
Esbjerg har revanche tilgode i forhold til i søndags, hvor de to hold mødtes i Superligaen. Ved den lejlighed vandt FC Midtjylland med 1-0. Nu gælder det så pokalturneringen, hvor de to hold får rig lejlighed til at prøve nogle ting af, som de ikke kan gøre, når det gælder tre point i Superligaen.

Derfor kan det meget vel være, at de to hold giver nogle andre spillere chancen, end dem der normalt spiller. Begge holds trænere har dog udtaget de stærkeste trupper, de har til rådighed, og begge klubber har da også givet udtryk for, at de satser benhårdt på turneringen. FCM må fortsat undvære Martin Albrechtsen, mens Esbjerg er uden Thomas Gaardsøe, der udgik efter 55 minutter i søndags.

Esbjerg er kommet ind i en sløj stime på det seneste og har kun fået ét point i de seneste tre kampe, mens FC Midtjylland har fået en god start under Glen Riddersholm, der har givet i alt syv point i samme antal kampe.

Profil:
Mon ikke Jess Thorup ryster posen en smule og giver spillere som Tim Janssen og Lukas Hradecky chancen fra start. Og mon ikke netop de to er opsatte på at bevise, at det er forkert, at de har varmet mere bænk end spillet fodbold i dette forår.

Dom:
Det bliver en taktisk affære, og opgøret kan meget vel være helt åbent, når de to hold spiller returkamp den 5. maj i Esbjerg. Kampen ender 1-1.

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-4-2):
Lössl - Sivebæk, Bak
Nielsen, Ipsa, Juelsgård - Olsen, Uzochukwu, Poulsen, Hassan - Thygesen,
Igboun

Skader: Salami, Sviatchenko, Albrechtsen
Karantæner: Ingen

Esbjerg fB (4-4-2): Hradecky - Hansen, Risp, Høgh, Conboy - Nymann, Karlsen, Vendelbo, Mehl
- Rieks, Janssen

Skader: Braithwaite, Fribrock, Gaardsøe
Karantæner: Ingen