• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

- 'PC' og Neestrup sagde, at jeg var velkommen

Foto: Anders Kjaerbye/Getty Images

Mohamed Daramy er færdig i Ajax efter en hæsblæsende sommer, hvor særligt to klubber var ude efter ham.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Mohamed Daramy er en stjerne i FC København, men i Ajax er fortællingen en anden.

For to somre siden købte den hollandske storklub kantspilleren for omkring 90 millioner kroner efter gennembruddet i FC København. To år senere er Mohamed Daramy fortid i Ajax efter blot 12 ligakampe.

Den seneste sæson tilbragte han på leje i FC København, hvor han gjorde sig selv så attraktiv, at franske Stade Reims betalte omtrent det samme, som Ajax købte ham for, altså 90 millioner kroner, som kan stige til 130 millioner, for ham.

Men hvorfor allerede kaste håndklædet i ringen i Ajax, hvor Mohamed Daramy ønskede at tage kampen om denne sommer.

- Der var en anden plan, da jeg skiftede dertil. Det gik ikke som planlagt, og jeg fik ikke de chancer, som jeg skulle have. Det er der ikke så meget at gøre ved. Trænerne kan også ændre sine beslutninger undervejs.

- Jeg synes, at det handlede om, at der ikke blev roteret så meget. Det var meget, de samme spillere som startede, hvilket gjorde det svært for mig at vise mig frem. Det er jeg ærgerlig over, men man lærer også af det. Jeg er stadig ung, så der er masser af tid. Men det var ikke fedt, og jeg er heller ikke vant til det. Jeg vil bare gerne spille, men nogle gange må man acceptere, at situationen er en anden.

Da Mohamed Daramy skiftede til Ajax hed cheftræneren Erik ten Hag. Efter hans skifte til Manchester United kom Alfred Schreuder til, og da danskeren drog retur denne sommer, havde man ansat Maurice Steijn.

- Da jeg kom derned [denne sommer, red.], var jeg glad og så frem til at møde den nye trænerstab og sportsdirektør. Men for mig var det vigtigt at have en klar plan, så jeg ikke bare havnede i det samme som i det første år.

- Det synes jeg også, at jeg havde gjort meget klart for dem [at jeg ville have en plan, red.]. Det tog de også helt fint, men jeg tror bare, at jeg ikke kunne se mig selv i den plan, som de havde gang i. Jeg følte ikke, at jeg ville få en reel chance for at vise mig frem. Jeg havde det godt dernede med mine holdkammerater, men for mig handlede det mere om trænerne, og at jeg ikke følte, at jeg var en del af deres plan. Sådan er det, men derfor ville jeg gerne kigge efter noget andet, hvor jeg følte, at jeg var vigtig, og hvor de gerne ville mig.

Her slog Stade Reims til. Mohamed Daramy havde flere bejlere, men det bedste projekt lå for ham i Ligue 1.

- Der var en del interesse, men det handlede også for mig om at være tålmodig og vælge det rigtige projekt, hvor jeg kunne se mig selv. Der var nogle muligheder i Reims og selvfølgelig også Burnley. Det var primært de klubber, som var mest konkrete.

Var der noget fra FCK?

- Selvfølgelig har jeg snakket med 'PC' og Neestrup, inden jeg smuttede. De har altid sagt, at hvis der skete noget og var det mindste, så kunne jeg altid ringe og finde på noget der. Men de ved også godt, at jeg gerne vil prøve mig af i udlandet. Det havde de det fint med, og det forstår de også godt. Det er ikke fordi, at der var noget konkret, men de er der altid for mig, hvis det skulle blive en mulighed.

Mohamed Daramy, 21 år, har fået en rigtig god start på opholdet i Frankrig, hvor han har leveret et mål og en assist i tre kampe. I øjeblikket er han samlet med U21-landsholdet i Vejle, hvor der venter to testkampe mod Frankrig og Slovakiet.