Video : Tipsbladet
Generelle

Peter Schmeichel står frem: Bruger høreapparat

Den danske målmandslegende står frem og fortæller om sit høretab.

Peter Schmeichel lider af høretab og er derfor begyndt at bruge et høreapparat. 

Det oplyser den danske landsholdslegende i en pressemeddelelse i samarbejde med firmaet Audionova, der sælger høreløsninger. 

Og det er noget, han har døjet med længe, fortæller Schmeichel.

- Jeg tror, jeg er født med en form for høretab, som er blevet gradvist værre med årene, så jeg kæmpede virkelig i sociale sammenhænge, hvor der var meget baggrundsstøj.

- Min far havde også et høretab, men han ventede med at få høreapparater, til han var i 80’erne, hvilket var alt for sent. Jeg ville bare ønske, at vi havde taget ham med til en høretest tidligere, fortæller den 60-årige dansker. 

Manchester United-legenden har indgået et samarbejde med Audionova for at nedbryde tabuet omkring brugen af høreapparater, og han håber, at han ved at stå frem, kan opfordre flere til at få taget en høretest. 

- Det er skørt, når vi alle er glade for at bære et par briller eller bruge headset, når vi lytter til musik eller foretager telefonopkald. Forhåbentlig vil dette samarbejde opmuntre flere mennesker i en lignende situation til at tage det første skridt til at få testet deres hørelse, fortæller Schmeichel. 

Ifølge sundhed.dk lider 800.000 danskere af høretab, som påvirker dem i deres hverdag, hvilket svarer til ca. 14 % af befolkningen. 

Blot 300.000 af dem benytter sig af høreapparater.