Video : Tipsbladet
Generelle

Peter Schmeichel så holdkammerat blive dræbt

I et interview med Politiken har Peter Schmeichel fortalt om en traumatisk oplevelse, hvor han som helt ung mistede sin holdkammerat og ven i en trafikulykke.

Lørdag fyldte Peter Schmeichel 60 år, og i den forbindelse har den danske målmandslegende givet flere interviews, hvor han kigger tilbage på karrieren. 

I et interview med Politiken har Peter Schmeichel åbnet op om en traumatisk oplevelse, der fandt sted, da han blot lige var fyldt 18 år. 

Peter Schmeichel, der på daværende tidspunkt spillede for Hvidovre IF, var efter en træningskamp på vej ind til byen for at komme på et værtshus, da målmanden så sin ven og holdkammerat blive kørt ned af en bil. 

Peter Schmeichel og holdkammeraten stod midt i en samtale, da ulykken skete, og her mange år senere har episoden i høj grad formet den tidligere Manchester United-stjerne. 

- Jeg tager ingen chancer ved noget som helst, lyder det fra Peter Schmeichel i interviewet med Politiken, hvor landsholdslegenden desuden fortæller, at han er ekstremt forsigtig og altid kigger sig for mange gange, når han bevæger sig rundt i trafikken. 

Peter Schmeichel indstillede karrieren for lidt over 20 år siden, tilbage i 2003, efter en enkelt sæson i Manchester City.