• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Presset DBU-formand udtaler sig, men...

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU-formand Jesper Møller udtaler sig nu, men kun til DBU's egen hjemmeside.

Af Kenneth Jensen

Ingen kan få lov til at tale med DBU-formand Jesper Møller, men så er det godt, at han kan forsøge at afværge en krise ved at gå til tasterne på unionens egen hjemmeside.

Her er der hverken kritiske eller hårde spørgsmål, når hr. Møller skal bortforklare, hvorfor han nægter at udtale sig, om han har stemt ja eller nej til at lade russiske U17-landshold stille op i UEFA-turneringer fremover.

Formanden er under pres for tiden fra flere sider - blandt andet fra Danmarks kulturminister, Jakob Engel-Schmidt - fordi Jesper Møller afviser at fortælle, om han har været med til at stemme Ruslands U17-landshold tilbage i UEFA-varmen.

Også ekspert Stanis Elsborg er ude med kritik af hr. Møller - det kan du læse mere om her - og nu kommer der altså lidt ord ud af Jesper Møllers mund.

Men igen afviser han, at han kan sige noget som helst om sagens kerne, nemlig hvad han har stemt i UEFA's eksekutiv-komite. I stedet dækker han sig ind under tavshedspligt, selv om et par tyske medlemmer allerede har fortalt åbent, hvad de har stemt.

DBU-formanden fortæller til pressetjenesten på dbu.dk:

- DBU har i årevis arbejdet for anerkendelse, implementering og overholdelse af grundlæggende FN-konventioner i sportens verden, herunder i FIFA og UEFA. Dette gælder i relation til fundamentale rettigheder, eksempelvis menneskerettigheder og børns rettigheder mv. FN’s Børnekonvention er tiltrådt af 196 lande, herunder Danmark, lyder det fra Jesper Møller.

DBU-formanden gør altså ikke noget for at opklare, hvad han har stemt, selv om det helt tydeligt vil være i alles interesse at finde ud af, hvad formanden har foretaget sig. Også med tanke på, at DBU ønsker at være en åben union. Det er man så ikke i dette tilfælde.

I Sverige har Jesper Møllers gode kollega Karl-Erik Nilsson i øvrigt erkendt at have stemt for at lukke Ruslands U17-hold tilbage i varmen. 

- Som meldt ud i sidste uge er DBU’s holdning den samme som hidtil: Vi støtter skærpede sanktioner mod Rusland i alle sportslige sammenhænge, fordi Rusland bryder internationale regler og lovgivning. Derfor skal vi til gengæld overholde FN’s konventioner, herunder om børn. Det er hensynet til børn sat overfor ønsket om sanktioner mod Rusland og dermed en både svær og kompliceret sag, siger Jesper Møller.

Således ikke klogere på, hvad Jesper Møller har stemt.