Video : Tipsbladet
Generelle

Priske: Derfor blev Højer solgt

Sparta Prag-cheftræner Brian Priske sætter ord på, hvorfor den danske back Casper Højer har forladt den tjekkiske klub.

I sommeren 2021 blev den danske venstre back Casper Højer solgt fra AGF til tjekkiske Sparta Prag, og forsvarsspilleren fik en fornem start i hovedstadsklubben, hvor han hurtigt etablerede sig som fast starter.

I den forgangne sæson kæmpede danskeren dog med skader, og derfor missede han en del kampe, og historien har været den samme i denne sæson.

Nu har Højer fundet en ny klub. Forleden skrev han under med tyrkiske Rizespor, og i et interview med Tipsbladet fortæller Sparta Prag-cheftræner, hvorfor backen blev solgt.

- Jamen, jeg tror, der er mange årsager til, at han blev solgt. Først og fremmest har Casper været rigtig god for os, og han har vist, at han besidder høj kvalitet. Men han har været ramt af skader siden starten af året og var allerede rygtet afsted til andre adresser i januar, men det lykkedes så ikke (at skifte, red.).

- Så var han halvskadet i løbet af forårssæsonen og endte med at spille et par kampe hist og her. Og det har været det samme billede her i opstarten, han har døjet med skader, og hans kontrakt ville løbe ud næste sommer.

- Så står man som klub og skal beslutte, om man vil forlænge, eller om man skal finde en ny klub til Casper. Der opstod en rigtig god mulighed for ham i Tyrkiet - en god mulighed for alle tre parter.

Priske kender ikke nok til Rizespor til at kunne sige, om Højer passer ind i sin nye klub, men den tidligere FC Midtjylland-træner er sikker på, at backen kan begå sig i den tyrkiske liga.

- Jeg vil helst ikke gøre mig til dommer i forhold til, om det er godt skifte, eller hvor godt et hold Rizespor er. Det ved jeg ikke så meget om. Men jeg er ikke i tvivl om, at Casper har kvaliteten til at kunne spille i den tyrkiske liga. Casper er en dygtig spiller på rigtig mange parametre, og det kunne vi også se til træning, selvom han ikke har været på 100 procent altid.

Brian Priske havde denne sommer også mulighed for at forlade Sparta Prag, men cheftræneren afviste angiveligt et lukrativt tilbud fra en saudiarabisk klub.

I et interview med Tipsbladet afviser han at kommentere rygterne og opfordrer fans og medier til ikke at dømme mennesker eller lande på lang afstand.