• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle clbold.dk

Rangeret: De bedste europæiske spillere nogensinde

Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo må nøjes med en tredjeplads på Aftenpostens rangering af de 50 største europæiske spillere nogensinde.

Af clbold.dk

(OBS: Denne artikel blev bragt første gang den 11. juni 2021).

I anledningen af EM har den norske avis Aftenposten rangeret de 50 bedste europæiske spillere i historien, og avisen har fundet plads til tre danskere på listen. 

Michael Laudrup indtager således 18. pladsen, mens Allan Simonsen er at finde på 36. pladsen. Preben Elkjær har fået 50. pladsen. 

- En af de helt store i den europæiske fodboldhistorie, men han var på kant med landstræneren og spillede derfor ikke, da Danmark vandt EM i 1992. Michael Laudrup fik sit gennembrud, da Danmark spillede EM-semifinale i 1984. Teknikeren har vundet mesterskaber med Juventus, Barcelona og Real Madrid, lyder Aftenpostens beskrivelse af Michael Laudrup. 

Ronaldo på tredjepladsen
På listen finder man blot fire spillere, der også skal deltage i den kommende EM-slutrunde. Der er tale om Luka Modric (nummer 47), Robert Lewandowski (nummer 40), Manuel Neuer (nummer 32) og Cristiano Ronaldo (nummer tre).

Zlatan Ibrahimovic (nummer 19) og Sergio Ramos (nummer 16) optræder også, men de to herrer er altså ikke udtaget til EM.

Zidane på andenpladsen
Michael Laudrup kunne altså ikke snige sig med i top ti, men det er selvsagt også kæmpe legender, man finder på de øverste pladser. Xavi Hernandez og Andres Iniesta ligger henholdsvis nummer syv og seks, mens Michel Platini indtager femtepladsen.

Franz Beckenbauer ligger nummer fire, mens Cristiano Ronaldo altså må nøjes med tredjepladsen. Zinedine Zidane er nummer to, og på førstepladsen har Aftenposten valgt at placere det hollandske ikon, Johan Cruyff. 

- Var sin generations bedste spiller i halvfjerdserne. Cruyff så skjulte rum, som hans holdkammerater kunne bevæge sig ind i. Cruyff bestemte, hvornår et angreb skulle indledes, og hvornår det var for risikabelt at indlede et angreb. Ingen kunne holde på bolden som 'Europas Pélé'. Vandt Ballon d'Or og Europa Cup'en tre gange. Førte Holland til VM-finalen i 1974. En kunstner og en fodboldtænker, der udviklede sin egen stil. Han opfandt Cruyff-finten, og var symbolet på totalfodbold. Cruyff ændrede fodbold forevigt, lyder Aftenpostens beskrivelse af Cruyff.

De ti største europæiske spillere nogensinde

10. Gerd Müller, Vesttyskland
9. Marco van Basten, Holland
8. Bobby Charlton, England
7. Xavi Hernandez, Spanien
6. Andres Iniesta, Spanien
5. Michel Platini, Frankrig
4. Franz Beckenbauer, Vesttyskland
3. Cristiano Ronaldo, Portugal
2. Zinedine Zidane, Frankrig
1. Johan Cruyff, Holland

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020