Video : Tipsbladet
Generelle

Rasende Zorniger hyldes efter opsang

Alexander Zorniger kom en klar opsang til de tyske fans lørdag, efter at en af hans spillere blev udsat for racisme.

Alexander Zornigers Greuther Fürth spillede sig lørdag videre i den tyske pokalturnering med en sejr over Hallescher, så det burde egentlig være en glad cheftræner, der mødte op til pressemødet efter kampen. Det skulle man i hvert fald tro.

Men sådan blev det ikke.

I løbet af kampen var Greuther Fürths offensivspiller Julian Green blevet udsat for racistiske tilråb ved flere lejligheder, og derfor udnyttede Alexander Zorniger pressekonferencen til at komme med en opsang til tyskerne.

- Min spiller blev kaldt “abe” flere gange af tilskuerne. Det skete ikke bare én, to eller tre gange. Stadion er 95 procent fyldt. Der var nok folk, der kunne have grebet ind. Sådan noget er bare ikke i orden, uanset om det sker i Fürth, Nürnberg eller Rostock.

- Jeg ønsker ikke, at vi skal leve i en tid, hvor nogen tror, de er mere værd end andre… [Hvis du hører sådan noget], så rejs dig op og sig: “Det er ikke i orden!” Vi er et fantastisk land, og vi skal præsentere os selv sådan. Hvis vi ikke gør det, så får idioterne mere og mere mod. Dette er vores opgave og ikke regeringen eller institutionernes, lød det fra Zorniger ifølge Sky.

En video af opsangen er blevet delt på det sociale medie X, der engang hed Twitter, og her bliver den tidligere Brøndby-træner rost.

Sportsjournalisten Florian Reis fra dpa har eksempelvis delt videoen, som i skrivende stund har over 500.000 visninger, og skrevet “Alexander Zorniger Masterclass”.

Det danske medie bulibold.dk har ligeledes delt videoen på X og kalder det “en af de pressekonferencer, vi kommer til at huske”, mens Patrick Berger fra mediet SPORT1 kalder Zornigers budskab for “så vigtigt og så godt”.

Hvis du kan forstå tysk, kan du se Zornigers tale her: