Generelle Anders Dehn

Revser løsning for Dreyer og co: Skaber usikkerhed

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Spillerforeningen er ikke tilfreds med den løsning, som FIFA har fundet for udenlandske spillere i Rusland.

Af Anders Dehn

Udenlandske spillere i Rusland såsom Anders Dreyer og Oliver Abildgaard skal fortsat leve i usikkerhed, mener Spillerforeningen. Den kalder FIFA's udmelding for en mellemløsning.

Verdensforbundet bekræftede tidligere i dag, at udenlandske spillere i Rusland og Ukraine kan suspendere deres kontrakter frem til sommeren 2023. Det var samme model, som FIFA valgte for forårssæsonen.

Det betyder, at spillere som Dreyer og Abildgaard nu skal finde endnu en midlertidig afklaring på deres karrierer, hvilket Spillerforeningen kritiserer.

- Vi mener ikke, at det er den optimale løsning for spillerne. Vi havde gerne set, at man fik mulighed for at ophæve sin kontrakt. Den løsning, der er truffet, gør, at spillerne fortsat skal leve i usikkerhed og nu igen skal ind i et forløb, hvor de er ’udlånt’ i et år. Det gør det svært at skabe kontinuitet og en stabil hverdag for spillerne og deres familier.

- Samtidig har vi svært ved at forstå, at der skulle gå så lang tid, før man kom frem til denne mellemløsning, siger administrerende direktør Michael Sahl Hansen.

Anders Dreyer var i foråret på kontrakt i sin tidligere klub FC Midtjylland. Her er han åben for at vende tilbage. Det kan dog også blive en anden dansk eller en udenlandsk klub.

Det slog han fast tidligere tirsdag eftermiddag.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.