Rift om dansk træner i Kina
Illustration
Generelle

Rift om dansk træner i Kina

Den danske træner Mads Davidsen har for alvor slået sit navn fast i kinesisk fodbold, hvor flere spændende jobs er i spil.

Den tidligere U/19-træner i Brøndby, Mads Davidsen, sagde for et par uger siden jobbet op som direktør for Ebbe Sands fodboldakademi i Kina. Men den 30-årige dansker har med det seneste års arbejde for alvor slået sit navn fast i Kina, hvor flere konkrete tilbud er tikket ind.

-  I den seneste uge har jeg rejst rundt i Kina og besøgt klubber, akademier og personer, der har vist interesse for mig, og jeg havde umiddelbart nogle spændende samtaler, så nu går jeg og venter på svar fra nogle af møderne. Jeg håber på en afklaring inden for en uge - 10 dage, men man ved aldrig helt i fodboldens verden, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk.

I forbindelse med sin opsigelse på Ebbe Sand Soccer Academy afslørede Mads Davidsen, at han havde et konkret tilbud fra både en kinesisk klub og omkring et job i Mellemøsten, men alt tyder på, at fremtiden ligger i Kina.  

- Jeg har afvist tilbuddet fra Mellemøsten og har besluttet at spille lidt højt spil og satse kun på Kina, da især én af mulighederne herude er fantastisk spændende og vil rykke mig op på den hylde, hvor jeg helst vil være i fremtiden. Det vil være et job i tæt samarbejde med ét af de helt store trænernavne i verden, men intet er som sagt på plads endnu, lyder det fra danskeren, som dog ikke vil ud med, hvilket trænernavn, der er tale om. 

I de seneste år er pengene i kinesisk fodbold blev enorme og har lokket både stjernespillere og trænere til. Den tidligere italienske landstræner Marcello Lippi, der førte Italien vil VM-titlen i 2006, blev i 2012 træner for Guangzhou Evergrande og vandt i første sæson det kinesiske mesterskab. 

For nyligt kom det frem, at også den svenske trænerlegende Sven-Göran Eriksson tager til Kina, hvor han skal stå i spidsen for Guangzhou R&F.  

Skulle de forskellige kinesiske muligheder vise sig at ryge i vasken for Mads Davidsen, har den danske træner ikke tænkt sig at forlade "Riget i Midten."
 
- Umiddelbart tager jeg det helt roligt. Jeg har også et bijob i Kina som ekspertkommentator i det største kinesiske medie samt lidt freelance scouting for nogle europæiske klubber, så jeg har lidt at se til og kan da også godt se charmen i at lave ”en Josep Guardiola” og tage fri et halvt år og få reflekteret over alt det, der er sket samt hvordan fremtiden skal se ud, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk