Generelle

Rooney fire gange så meget værd som FCK

Wayne Rooney tjener anslået fire gange så meget om året som FCK's spillertrup til sammen. Mange af millionerne smider han væk i poker.

Det er i sandhed en forgyldet knægt, som FC København kommer til at stå overfor i Parken på tirsdag. Wayne Rooney er netop blevet tilbudt cirka 900 millioner kroner for at skrive under med Manchester United for de næste ti år.

Ekstra Bladet har regnet lidt på, hvor meget Rooney cirka kommer til at tjene om året og fundet frem til godt 120 millioner kroner, når man både tæller hans almindelige løn, indtægter fra bogsalg og sponsorkontrakter med.

Til sammenligning mener Ekstra Bladet at vide gennem sine kilder, at FC Københavns samlede lønbudget ligger i omegnen af 25-30 millioner kroner. Dermed tjener Wayne Rooney alene altså cirka fire gange så meget som FCK tilsammen.

Mange af pengene får dog ikke lov til at blive varme i lommerne, da Wayne Rooney har et alvorligt spilleproblem. I foråret kom det frem, at Rooney skyldte syv millioner kroner til en engelsk bookmaker.

Ligesom han har tabt store summer i pokervarianten Texas Hold'em til sine holdkammerater Rio Ferdinand og Phil Bardsley. Højrebacken Bardsley havde på et tidspunkt så mange penge til gode hos Rooney, at Rooney var nødt til at overdrage ham nøglerne til sin nye Chrysler for at blive sin spillegæld kvit.

Måske skulle Wayne Rooney i virkeligheden bare holde sig til spillet på fodboldbanen, som han er så god til, hvilket hattricket mod Bolton i weekenden klart viste. Om han også ligefrem er fire gange bedre en FCK's trup til sammen, ja det får vi at se på onsdag.