Video : Tipsbladet
Generelle

Sådan bliver Peter Sørensens rolle hos Viaplay

Peter Sørensen skal mest af alt beskæftige sig med den danske liga i sit nye job hos Viaplay, men han skal også ind over dækningen af andre topligaer.

Peter Sørensen har fredag fået nyt job. Den mangeårige Superliga-træner skal fremover være en af dem, der stiller spørgsmål i stedet for at svare på spørgsmål, når han tiltræder i sit nye job som ekspert på Viaplay.

Her får han debut allerede mandag aften med Superliga-opgøret mellem OB og AC Horsens, men det er ikke kun den danske liga, han skal beskæftige sig med.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og glæder mig over, at jeg er blevet inviteret ind i Viaplays univers, hvor ligaerne, jeg personligt finder mest spændende, er at finde. Det er Superligaen, Premier League og Champions, som jeg skal beskæftige mig med, men langt overvejende Superligaen, siger Peter Sørensen og tilføjer:

- Jeg skal både kommentere og være i studier, og det har jeg jo i virkeligheden prøvet før. Men jeg synes, at det setup, som er på Viaplay, er bedre end nogensinde. Der er mange dygtige, som jeg også kender, og som jeg glæder mig til at være i selskab med.

- Jeg håber så, at jeg kan bidrage med klar og tydelig formidling, hvor jeg forhåbentlig nogle gange med en grad af faglighed kan belyse det, som ikke umiddelbart ses af alle.

Tidligere har andre mangeårige trænere som Glen Riddersholm og Bo Henriksen været eksperter hos Viaplay i en periode mellem trænerjobs. Peter Sørensen tænker imidlertid ikke meget på fremtiden som træner og har blot fokus på det nye job hos Viaplay.

- Jeg har aldrig haft det sådan, at jeg tager et job for med henblik på at få noget andet. Sådan har jeg aldrig haft det, og sådan har jeg det heller ikke her. Jeg er glad for at kunne være med i det her fodboldunivers, som jeg elsker at være i og har været i i 30 år.

- Jeg har fuld fokus på det her job, og jeg er glad for at kunne starte i en Superliga, som forekommer allerede nu at være mere spændende end nogensinde.

- Dem, der er kommet bedst fra land, er nogle af de mindste hold. FC Nordsjælland, Silkeborg, Viborg og Randers er, synes jeg, de bedst spillende hold med det mest genkendelige udtryk, og de forventede tophold er jo kommet relativt dårligt fra land. Det er jeg virkelig spændt på at følge, fortæller Peter Sørensen.

Peter Sørensen, 49 år, har en fortid som træner hos blandt andre AGF, HamKam, Silkeborg IF og Vejle Boldklub. Han har desuden også været ekspert for DR, TV2 og Mediano. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.