Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Sådan kan Rusland stjæle EM fra Danmark

Mens smittetallene bølger op og ned i Europa, stiger usikkerheden omkring en EM-slutrunde, der efter planen skal spilles med fans, der flyver på kryds og tværs af kontinentet.

Det vakte uro og skræk blandt billetindehavere til EM-kampe, da den franske avis Le Parisien for nylig kunne fortælle, at Rusland er et godt bud på en EM-vært til næste sommer.

Problemet er naturligvis den endog særdeles upopulære og uønskede coronavirus, der i snart trekvart år har skabt kaos i alt fra fødselsdagsplaner og studenterfester til over en million døde mennesker globalt og en fodboldverden, hvor kampene i det store hele stadig spilles uden tilskuere.

Efter Le Parisiens kontroversielle historie forlød det hurtigt, at der bestemt ikke var nogen beslutning oppe over omkring at ændre på EM eller at give slutrunden til Rusland.

Men ifølge Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen giver Rusland politisk og i forhold til landets store indflydelse i fodboldverdenen god mening som enlig EM-vært, hvis man om få måneder ikke ser sig i stand til at flyve tusindvis af fans på kryds og tværs af kontinentet.

- Jeg bemærkede godt, at der hurtigt blev taget afstand til historien om Rusland som enevært for EM, og at det overhovedet ikke skulle have noget på sig. Det er ikke det, jeg hører, Rusland lader til at være en af de muligheder, der er på tegnebrættet.

- For fodboldpolitikerne er det et land, der var VM-vært i 2018. Vi kan diskutere, hvordan Rusland fik det VM, men fra UEFA's perspektiv blev det VM spillet i god ro og orden, og fungerede fint. Derfor kan man sagtens se Rusland for sig som en oplagt vært for EM til sommer,.

- Man skal heller ikke underkende, at Rusland sidder tungt på sportspolitik. De er dygtige til at positionere sig og til at føre deres sag, og de har nogle meget stærke alliancer. Derfor er det bestemt ikke urealistisk, at Rusland kan blive EM-vært, hvis der kun skal være en enkelt vært, siger Troels Bager Thøgersen.

Se hele vurderingen af udsigterne for EM-slutrunden i sommeren 2021 i videoen foroven.