• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Scorer topjob i Hammarby efter OB-stop

Foto: Getty Images

Adrian von Heijne bliver teknisk chef i Hammarby efter stoppet i OB, skriver journalist.

Af Victor Risager

I januar tiltrådte Adrian von Heijne som chefscout i OB, men i juni blev det annonceret, at han havde sagt op for at vende hjem til Sverige.

Og i hjemlandet tiltræder han snart i et job som teknisk chef i storklubben Hammarby IF. Det skriver Daniel Kristoffersen, der er en svensk transferjournalist fra Sportbladet, på det sociale medie X.

Tidligere på ugen kunne Hammarby IF selv meddele, at man har fundet og skrevet under med en person til rollen som teknisk chef, og at denne snart vil blive præsenteret. Her beskrives rollen desuden som en person, der skal finde og udnytte evidensbaseret data til at træffe gode beslutninger.

I et interview med Tipsbladet i foråret fortalte Adrian von Heijne, at en af hans styrker netop er arbejdet med data:

- En af mine styrker er, at jeg er ret struktureret, og hos IK Sirius arbejdede vi meget med objektiv scouting. Det er dataanalyse og statistikker og så videre, og vi byggede vores egne platforme og websider for at blive den bedste version af os selv på det punkt. Det er noget, jeg vil fokusere meget på i OB også. Det er også vigtigt i forbindelse med at præsentere spillere ordentligt til dem, der træffer beslutningerne, sagde von Heijne dengang.

Adrian von Heijne, 26 år, er desuden på Hammarbys stadion til kamp søndag, skriver Daniel Kristoffersen. Han ventes præsenteret i morgen, mandag.