Video : Tipsbladet
Generelle

Siger farvel til "mysteriet" Kamil Wilczek

Kamil Wilczek forlader den polske klub Piast Gliwice, oplyser klubben på sin hjemmeside.

Kamil Wilczek er fortid i Piast Gliwice. 

Det oplyser den polske klub på sin hjemmeside. 

Der var ellers en option på et yderligere år i Wilczeks kontrakt, men de to parter har altså valgt at gå hvert til sit. 

- Jeg ved endnu ikke, hvad min fremtid bliver, men jeg ved, at jeg altid vil huske denne by og klubben, fortæller angriberen.

Og den tidligere Superliga-bombers ophold i Polen har da også været omgæret af en vis mystik. 

Polakken var nemlig ude med en længerevarende skade sidste sæson, hvor klubben var en anelse kryptiske i deres kommunikation om skadesforløbet. Læs mere om det HER.

Wilczek kom på græs igen i starten af indeværende kalenderår og har siden fået sporadisk spilletid - han fik dog brudt en længerevarende måltørke i slutningen af april. 

Foto: Alamy

Nu er spørgsmålet så, hvad der venter for Wilczek.

Og det kan være vanskeligt at gisne om, fortæller den polske journalist Przemysław Langier, der dækker polsk fodbold for mediet Goal.pl, til Tipsbladet. 

- Det er næsten umuligt at svare på. Han missede en stor del af sæsonen på grund af en skade, men nu er han vendt tilbage og scorer også mål, så jeg er helt sikker på, at han får nogle tilbud. I den andenbedste polske række ville han være attraktiv for mange. Det er nok det, som jeg ville lægge min penge på, fortæller Langier. 

Og hvor god er han så, Kamil Wilczek? Er han ligeså skarp som i gamle dage? Det er ifølge den polske journalist lige så vanskeligt at svare på. 

- Det er svært at sige på grund af den lange, mystiske skade. Han har et mystisk gemyt. Han er også 36, så jeg tror ikke, han kan matche sit niveau i Brøndby i hvert fald.

Og selvom opholdet i angriberens polske hjerteklub, hvor han også fik sit gennembrud, har fået en lidt gådefuld afsluntning, er han stadig blandt de helt tunge navne i Piast Gliwice. 

- Jeg er helt overbevist om, at han bliver betragtet som en klublegende. Det var her, at han startede, og her han sluttede, efter han var ude i Europa. 

Wilzcek har spillet 166 kampe for Piast Gliwice - her er han noteret for 52 mål.