• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Sikrede FCM millioner: Får drømmedebut for Priske

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kaan Kairinen viste for alvor prøver på sit talent, da han fik en decideret fremragende debut for Brian Priskes Sparta Prag.

Af Jacob Quvang

Kaan Kairinen fik ikke den store karriere i FC Midtjylland, men han er for alvor ved at skabe et navn i fodboldeuropa. Han blev i vinter solgt fra Lillestrøm til Sparta Prag, der har den tidligere FC Midtjylland-træner Brian Priske på sidelinjen i en handel, der endte med at sende et par millioner til FC Midtjylland på grund af en videresalgsklausul.

Søndag fik han så chancen for første gang i Sparta Prag-trøjen, og det blev en debut, han ikke lige kommer til at glemme foreløbig. 

Her kom han på måltavlen en enkelt gang, ligesom han også lagde op til et mål i 4-1-sejren over Mlada Boleslav. Derudover fik han fuld spilletid.

Efterfølgende var danske Priske også ude med den helt store ros af finnen.

- Han spillede en god kamp og indgik godt i kombinationerne med Sadílek og Pavelka. Han har en fremragende venstrefod og sparker nogle farlige dødbolde, men han mangler stadig at forbedre sig i den defensive fase og vænne sig til hårdheden i den tjekkiske liga. Men jeg vil sige, at han tilpasser sig hurtigt.

- Han var fremragende, og jeg er glad på hans vegne. Han hjalp os hovedsageligt i to aspekter; Han er stærk, men rolig på bolden og har et konstruktivt pasningsspil. Han bragte præcis det, vi forventede af ham, lyder rosen fra Priske til Sparta Prags hjemmeside.

Kairinen blev ligeledes kåret som kampens bedste spiller, men han kunne have endt med at blive udvist for en hård tackling. I stedet fik han gult og undgår dermed karantæne, når Sparta Prag i weekenden gæster Bohemians.

Kaan Kairinen nåede at spille fem førsteholdskampe for FC Midtjylland i 2017 og 2018.