Skat indkræver 72 millioner: Fejl i tre ud af fire professionelle klubber
Foto: Getty Images
Generelle

Skat indkræver 72 millioner: Fejl i tre ud af fire professionelle klubber

Når danske idrætsklubber aflønner deres medarbejdere, laver de ofte fejl. Skat har fundet fejl i 77 procent af de kontroller, de har lavet mod primært fodbold- og håndboldklubber. Derfor indkræver Skat nu 71,8 millioner kroner.

Det er åbenbart ikke så ligetil at udbetale løn til spillere og trænere. Det må være konklusionen på et projekt fra Skat, der har fundet fejl i 77 procent af de kontroller, som myndigheden har foretaget i dansk professionel idræt.

Det er primært fodbold- og håndboldklubber, der er omfattet af de 1375 kontroller, og altså også dem, der begår en stor del af fejlene. Skat har konkluderet, at der som konsekvens mangler 71,8 millioner kroner i de offentlige kasser, og har nu indkrævet pengene fra skylderne.

Der er dog kun rejst krav om bøde i 11 tilfælde, for Skat mener, at langt størstedelen af den manglende skattebetaling skyldes sjusk snarere end fusk.

- Den danske idrætsverden er præget af foreningslivet med frivillige hjælpere og trænere. Hvis vi går lidt tilbage i tiden, har de været ulønnede, og der har været en afslappet holdning til, hvordan man aflønner. Men når mange klubber nu er blevet professionelle, kan de ikke altid vænne sig til det. Vi finder så mange fejl, fordi de har været vant til en kultur, hvor de kunne aflønne spillere med for eksempel kørselsgodtgørelser, men det går bare ikke, når man er en professionel klub, forklarer Orla Riishede, der er underdirektør i Skat, til Politiken.

De seneste år er divisionsfodbolden i Danmark blevet ramt af et par sager om snyd med kørepenge. Blandt andre Odder IGF og Middelfart Boldklub.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.