Video : Tipsbladet
Generelle

Skotsk boss slår fast: Vil købe FCM-spiller

FC Midtjylland-spiller kan se frem til et længere ophold i Skotland.

Der var ikke udsigt til meget spilletid eller succes for Stefan Gartenmann i FC Midtjylland i dette efterår, men i Skotland er danskeren højt elsket.

Aberdeen fra den bedste skotske række fik en lejeaftale med FC Midtjylland på plads i de døende minutter af sommerens transfervindue, og allerede nu har træner Barry Robson sat ring om danskerens navn: Det er en spiller, han vil have permanent.

Stefan Gartenmann har indtil videre spillet fuld tid i fire ligakampe for Aberdeen og sat en enkelt scoring på tavlen, og den 26-årige midtstopper har fået ros for sine præstationer.

Derfor gør Barry Robson det også klart, at han ønsker at købe Stefan Gartenmann fri af FCM. 

Det siger han til skotske medier.

- Ja, lyder svaret på, om han ønsker at købe Gartenmann:

- Jeg jagtede Stefan i tre måneder. Stefan og Richard (Jensen) er spillere, vi jagtede i en længere periode.

- Vi har været tålmodige for at få de rigtige spillere ind, og der vil jeg gerne takke vores bestyrelse for at give god støtte.

- Jeg ønskede at få dem ind, så jeg ventede, og det lykkedes sidst i transfervinduet. De er her nu, og forhåbentlig vil de være i Aberdeen i en lang periode, siger Barry Robson.

Stefan Gartenmann kom frem i Roskilde, men blev allerede i en alder af 16 år solgt til hollandske Heerenveen. Siden kom han retur til Danmark og Sønderjyske, inden han i sommeren 2022 skiftede på en fri transfer til FC Midtjylland.

Stefan Gartenmann har kontrakt med FCM frem til sommeren 2025, så der skal en transfersum til, hvis Aberdeen skal have held med at hente Gartenmann permanent i FC Midtjylland.