• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

SL-klub interesseret: Stortalent tæt på skifte

Det er Olof Mellbergs søn, der er eftertragtet. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben FC Nordsjælland havde interesse i Olof Mellbergs søn John Mellberg. Stortalentet ser nu ud til at have truffet en beslutning om fremtiden.

Af Kenneth Jensen

16-årige John Mellberg er et af Sveriges mest eftertragtede talenter, og ikke overraskende har der også været dansk interesse for svenskeren, der som sin far, Olof Mellberg, er midtstopper.

Tidligere har det været fremme i fotbollsthlm.se, at danske FC Nordsjælland har været meget interesseret i stopperen. FCN har haft fin succes med nordiske spillere som Andreas Schjelderup, der i januar blev solgt til Benfica.

Denne gang er FCN's interesse dog forgæves, da John Mellberg har valgt at skifte yderligere mod syd.

Den svenske stopper havde interesse fra klubber som AIK, IFK Göteborg, Djurgården, Benfica og Red Bull Salzburg - foruden FC Nordsjælland - og nu forlyder det hos Sportbladet, at John Mellberg har truffet en beslutning om sin fremtid.

Den fremtid ser ud til at være i Østrig hos Red Bull Salzburg, hvor han kan blive holdkammerat med Maurits Kjærgaard. Sportbladet skriver, at John Mellberg er tæt på et skifte til de østrigske mestre.

John Mellberg spiller i dag for klubben Brommapojkarna - klubben er trænet af Olof Mellberg.

- Der er mange klubber, der er med. Jeg kan ikke rigtigt sige mere end det. Der er mange klubber, der er i spil og byder. 

- Vi arbejder i forskellige spor. Om to uger er der formentlig noget på plads - vi er kun i den indledende fase. Der kommer helt sikkert et par klubber til, siger Brommapojkarnas direktør Peter Kleve til Sportbladet.

Olof Mellberg spillede i FC København i en enkelt sæson fra 2013 til 2014. Han repræsenterede store udenlandske klubber som Aston Villa, Juventus og Villareal i sin aktive karriere, der også bød på 117 svenske landskampe.

Foruden FCK har han også været i Fremad Amager - her var han træner i en kort periode.