• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Knust af dansk mandskab: Det er brutale realiteter

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Norske Rosenborg vil gerne måle sig med de største i Norden, men tirsdag fik mærkede klubben, at der er langt op til klubber som FC Midtjylland, når det kommer til talentudvikling.

Af Kenneth Jensen

Engang var norske Rosenborg længst fremme i Norden og kvalificerede sig 11 gange i træk til Champions League-gruppespillet, men i dag halter den norske klub efter de andre store klubber i Skandinavien.

Klubben arbejder på at nå tilbage i førersædet i Norden, og det gør man blandt andet ved at gå meget op i talentudvikling, så der kommer gode spillere op på førsteholdet. Og det skal meget gerne være lokalt forankret. 

Men tirsdag fik klubben en ordentlig snitter i Youth League, da modstanderen var danske FC Midtjylland.

FC Midtjyllands U19-hold slog norske Rosenborg med 10-1 tirsdag eftermiddag, efter man i den første kamp i Norge også havde tabt - dengang kun med 2-4.

Et bevis på - hvis de ikke allerede var klar over det i Rosenborg - at der er et stykke op til toppen, når det kommer til talentudvikling i Skandinavien.

- Det var lidt det samme som i hjemmekampen. Dengang var det 1-1 ved pausen. I dag var det 3-1 efter første halvleg. I anden halvleg hænger vi slet ikke sammen. Vi er underlegne i alle spillets faser, siger akademileder Roar Vikvang til VG.

Han påpeger dog også, at FC Midtjyllands hold var ældre end Rosenborgs. Det norske mandskab havde flere 15-16 årige spillere i aktion, og det kan også forklare lidt af det store nederlag. Alligevel gør det naturligvis ondt at få en snitter i Danmark og et samlet nederlag på 14-3.

- Det er brutale realiteter, men bruger man det rigtigt, kan det være noget af det bedste, man har oplevet, siger akademilederen.

FC Midtjylland er dermed videre til tredje runde i Youth League. Man møder vinderen af opgøret mellem Svijezda 09 og Trabzonspor.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020