Video : Tipsbladet
Generelle

Snupper talent i FC København

Færøsk klub er gået på rov i FC Københavns talentafdeling.

FC København siger farvel til deres unge kantspiller Thomas Bjørn Miezan, der rykker hjem til Færøerne.

B68 Toftir byder ham velkommen på klubbens Facebook-side og over for Tipsbladet bekræfter FC København også, at man har taget afsked med offensivspilleren.

Den snart 18-årige Thomas Bjørn Miezan har det seneste stykke tid opholdt sig på Færøerne, hvor han har trænet med i barndomsklubben HB Torshavn. Men det bliver altså en retur til ligakonkurrenterne B68.

Det var i 2022, at FC København præsenterede teenageren på en treårig aftale. Dengang var der store forventninger til færingen med de ivorianske rødder.

- Han har både en god teknik og taktisk forståelse. Og så er han en glad dreng med en fantastisk personlighed, der elsker at træne og øve de ting, han ikke allerede kan. Vi anser Thomas for at være et talent med et stort potentiale, som vi ser frem til at få til FCK - og forhåbentlig sammen kunne forløse, sagde Head of Recruitment i FCKs talentafdeling, Mikkel Køhler, i 2022.

Også Thomas Bjørn Miezan glædede sig dengang helt vildt over skiftet til FC København.

- Det er et stort skridt for en ung spiller, men en sand drengedrøm for mig, og det er noget, som jeg har arbejdet hårdt for længe. Jeg ved, at jeg kan udvikle mig optimalt her, så FCK er det helt rigtige sted for mig.

Nu skal han i stedet forsøge at fortsætte sin udvikling i hjemlandet for B68, der spiller i den bedste række på Færøerne. Sidste år sluttede klubben på ligaens syvendeplads.