• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Tavsheden har sænket sig over Fredensvang. Ingen ønsker at stå frem med kommentarer til de begivenheder under sidste uges spillerfest i AGF, der tirsdag morgen førte til fyringen af Stig Tøfting. Men én ting ligger fast: Det gik voldsomt til sidst på aftenen, da Stig Tøfting gik amok. Det kan TIPS-bladet i dag afsløre. Vi har forsøgt at afdække et kaotisk begivenhedsforløb ved hjælp af en række forskellige kilder. En fuldstændig rekonstruktion er der ikke tale om, dertil var tingene for kaotiske sidst på aftenen, hvor episoden fandt sted, men der er kommet så meget frem i lyset, at det kan fastslås, at Tøfting i en kombination af fuldskab og vrede gik langt over stregen. Når tingene ikke udviklede sig til decideret vold, skyldes det flere holdkammeraters håndfaste indgriben.

Af SAXoPRESS

Forløbet startede med en venskabelig brydekamp mellem AGF-backen Søren Pedersen og Stig Tøfting. De to er kendt for at have et godt forhold til hinanden i AGF-truppen - men dog et forhold med en klar rollefordeling. Tøfting er lederen, Søren Pedersen den lærevillige "elev." TV3s kultprogram "Det' bare fodbold" kunne for nylig afsløre en pikant detalje fra AGFs holdbillede, hvor de to spillere sidder ved siden af hinanden. For at lave lidt gas har de lagt hænderne på hinandens knæ - en detalje man umiddelbart ikke får øje på.

Det er den ene side af de to spilleres indbyrdes forhold.

Den anden er Tøftings lejlighedsvise irettesættelser af Søren Pedersen på banen. Her har Tøfting ikke holdt sig tilbage fra at bruge håndfaste metoder. I en kamp mod FC Midtjylland her i efteråret opstod der således en batalje, hvor Tøfting i meget umisforståelige vendinger udtrykte utilfredshed med Søren Pedersens forsvarsindsats. Episoden blev afsluttet med en fast hånd fra Tøfting på Søren Pedersens kind - en mild fortolkning ville kalde det et venskabeligt klap, i den grove version var der tale om en lussing.

På et tidspunkt under brydekampen har Søren Pedersen så godt fat i Tøftings skjorte, at den får en flænge. Det gør Tøfting meget vred, men brydekampen fortsætter med Søren Pedersen i sikker tro på, at det stadig er for sjov.

Søren Pedersen får viklet sig ud af brydekampen og forlader "kampscenen," men en vred Tøfting følger efter. Det opdager flere af holdkammeraterne, blandt andet vennen Brian Steen Nielsen. De forhindrer Stig Tøfting i at fare på Søren Pedersen - tre mand holder ham ganske enkelt tilbage. Men der opstår tumult, for Tøfting er ikke umiddelbart til sinds at lade Søren Pedersen slippe. Blandt andet forsøger vennen Brian Steen at tale Tøfting til ro, men han er i sin tilstand af vrede og beruselse udenfor rækkevidde.

Først nu går det op for Søren Pedersen, at Tøfting mener det alvorligt. Han bliver af en holdkammerat opfordret til at forlade festen for at forhindre et egentlig slagsmål. Søren Pedersen forsvinder herefter ud af døren i en fart.

Hermed er det imidlertid ikke slut. Tøfting er stadig meget ophidset, og vil forfølge Søren Pedersen. Flere holdkammerater kommer til i forsøget på at stoppe ham og dysse ham ned, men der er en del mere tumult inden Tøfting er faldet så meget til ro, at festen kan fortsætte.

Der er ingen tvivl om, at Stig Tøfting gik over stregen i forhold til sine holdkammerater. Men derfor behøvede det ikke at have udviklet sig til "en sag." Det har ikke kunnet opklares, hvordan episoden under spillernes fest er kommet AGF-ledelsen for øre. Men det mest sandsynlige er, at én af spillerne har lækket sagen.

Her skal man forstå, at Stig Tøfting nok var en populær person i brede dele af fanskaren, og at han også havde sine klare allierede i spillertruppen. Men der er bestemt også spillere, der finder hans macho-agtige attitude og lejlighedsvist håndfaste styring af hierarkiet blandt spillerne for en pestilens. Det er slet ikke utænkeligt, at det er en af de spillere, der har ladet begivenheds-forløbet under festen sive til ledelsen.

I hvert fald bliver det til en sag i offentligheden, da Århus Stiftstidende tirsdag morgen kan fortælle, at der har været tumult under holdfesten med Tøfting i centrum og at AGF-spilleren er indkaldt til møde samme formiddag med klubbens bestyrelsesformand Svenn Dam.

Det er imidlertid ikke artiklen, der får ledelsen til at handle. Allerede dagen inden er Tøfting blevet kaldt til mødet, der gennemføres klokken otte om morgenen, og faktorernes orden er altså, at først da sagen bliver en ledelsesmæssig affære, får Århus Stiftstidende nys om den.

Tidligt tirsdag formiddag udsender AGF en meget kortfattet pressemeddelelse: "AGF Kontraktfodbold A/S har i dag og med øjeblikkelig virkning ophævet selskabets kontrakt med fodboldspilleren Stig Tøfting. Udover dette ønsker AGF Kontraktfodbold A/S ikke at kommentere yderligere."

Stig Tøftings æra som AGF-spiller er endegyldigt afsluttet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020