Foto: Getty Images
Generelle

Solbakkens skuffelse: Har jeg ondt i maven over

Det norske landshold fik ikke fuld udbytte af udekampen mod Georgien, og Ståle Solbakkens mandskab er allerede presset i EM-kvalifikationen.

To kampe, et point.

Mens skuffelsen i Danmark er stor efter nederlaget i Kasakhstan søndag, og Sveriges landstræner har været i modvind efter et interview, er der også dårlige vibes i Norge, da man tirsdag aften måtte nøjes med 1-1 mod Georgien.

Dermed står Norge noteret for bare et enkelt point, efter man indledte med et nederlag mod Spanien.

Og da Skotland samtidig slog Spanien tirsdag og også vandt over Cypern, er Ståle Solbakkens tropper under et markant pres - allerede fem point efter Skotland på førstepladsen, som må formodes at være det hold, Norge skal forbi i kvalifikationsgruppen for at kunne indløse en billet til EM i Tyskland næste år.

Norge har ikke været med til en slutrunde siden 2000, og forventningen er, at man denne gang kan snige sig med, men det er startet elendigt, og man kunne også have tabt tirsdag aften mod Georgien, selv om man var foran med 1-0 på en scoring af Alexander Sørloth. I hvert fald var der muligheder til begge hold efter udligningen.

Landstræner Ståle Solbakken er forbandet over, at man ikke fik sejren i Georgien.

- Ét point er for lidt i forhold til, hvad vi skulle have haft efter de to kampe. Det må vi leve med og hente mange i de næste kampe, sagde han til TV 2 efter kampen.

Senere kom Ståle Solbakken et spadestik dybere:

- Jeg kommer til at have ondt i maven over det, til vi mødes i juni. Det må jeg leve med.

- Det havde været værre, hvis vi stod her og ikke følte, at der var noget at bygge på. Vi er et godt fodboldhold. Spillerne spiller med selvtillid, og vi er gode til at spille mod hold, der står dybt i banen - også dem, der går højt mod os, siger Solbakken.

Norge møder i juni Skotland på hjemmebane, og det er en kamp, som Solbakkens tropper efter alt at dømme er pisket til at vinde. 

Med til historien om kampene mod Spanien og Georgien hører, at Ståle Solbakken var uden en skadet Erling Haaland.