Video : Tipsbladet
Generelle

Stopper i Ajax: Dansker overvældet af reaktioner

Ajax' danske scout Michael Eriksen stopper i klubben denne sommer. Til Tipsbladet fortæller han blandt andet, at han i sin tid i klubben anbefalede AGF-stjerne.

I lidt over halvandet år har Michael Eriksen scoutet talenter i Danmark, Sverige og Norge for storklubben AFC Ajax.

Men nu stopper han i storklubben.

30. juni 2024 har Michael Eriksen sidste arbejdsdag i Ajax. Det har hovedpersonen, der er tidligere agent, selv meldt ud via Facebook, og over for Tipsbladet uddyber han sin beslutning om at forlade en af verdens største klubber.

- For det første rejser jeg jo næsten halvdelen af året, og det er måske også mere end jeg skal, men jeg er sådan et menneske, at jeg gør tingene 100 procent.

- Så er det klart, at der har været en masse uro i Ajax, og det dræner mig, synes jeg. Mine nærmeste kolleger har også haft nok at se.

- Jeg er bare sådan et menneske, når man kan arbejde tæt sammen og ved, hvad der foregår, er det bedst. Der er ikke noget dramatisk i det, men som menneske tror jeg på, at man skal arbejde tæt sammen, og at man når længere med det. Det kan være hårdt det andet.

- Jeg blev nødt til at snakke med en karrierecoach og spørge, “Er det mig, den er helt gal med? Eller kan jeg mene det her?” Altså at jeg gerne vil have det her tætte samarbejde, siger Michael Eriksen.

Opslaget på Facebook har også affødt en hulens masse beskeder i indbakken - heldigvis positive.

- Det er faktisk helt overvældende, alle de beskeder på Facebook. Det er jeg fandeme stolt over. Det er tidligere spilleres forældre og folk i fodboldverdenen, der kender mig, der skriver. Der er mange, der har ringet og skrevet, og det er både spillere og forældre. Det gør mig stolt, siger han.

- Jeg anbefalede Superliga-stjerne
Der er to danske spillere i Ajax i form af Anton Gaaei og Lasse Abildgaard, der begge kom til storklubben i sommer.

Ingen af de to har Michael Eriksen dog haft noget at gøre med. Tværtimod har han anbefalet to andre store talenter til Ajax.

- Yann Bisseck fra AGF og Hugo Larsson fra Malmö FF anbefalede jeg til Ajax. Jeg tror, de (Ajax) i dag synes, det er ærgerligt, at de ikke blev hentet til Ajax, siger han.

Yann Bisseck er som bekendt i Inter i dag, mens Hugo Larsson er blevet en profil i Eintracht Frankfurt og er en af Sveriges mest spændende fodboldspillere.

Nu når han ikke skal anbefale talenter til Ajax i meget længere tid, ved Michael Eriksen ikke, hvad fremtiden bringer. Det bliver dog i fodboldverdenen.
- Det kan være mange ting! Det skal være noget, hvor man føler, at man er fælles om tingene, men det kan være som scout eller agent eller andet i klubfodbolden, siger Michael Eriksen, der også gerne vil takke Ajax for en fantastisk tid:

- Jeg vil bare takke Ajax for at få muligheden. Jeg er ikke et menneske, der går og tænker, at jeg er en hel masse, bare fordi jeg kom til Ajax. Jeg synes bare, det har været en fed tid.

Ajax er aktuelt nummer fem i Æresdivisionen - en skuffende placering for den hollandske storklub, der har ambitioner om hvert år at vinde mesterskabet.