Foto: Getty Images
Generelle

Stor NFT-sag: Sagsøger Ronaldo for over seks mia.

Cristiano Ronaldo skal til lommerne, hvis han taber denne sag.

Den portugisiske stjernespiller Cristiano Ronaldo annoncerede sammen med kryptovaluta-børsen Binance sin første samling af NFT'ere med sin forkortelse CR7. Det er nu noget, som han bliver gruppe-sagsøgt af i USA.

Det skriver blandt andet BBC, der kan fortælle, at det drejer sig om 6,87 milliarder kroner, som de vil have i erstatning.

Dengang blev de prissat til 77 dollars, men et år senere var prissætningen på én dollar for disse NFT'er, som er et digitalt aktiv, der bruger blockchain til at repræsentere blandt andet billeder eller videoer.

Derudover hævder sagsøgerne, at Ronaldos markedsføring førte til en stigning på 500 procent i søgninger efter krypto-børsen, der er registreret på Caymanøerne - og der bliver peget på fra sagsøgernes side, at Ronaldo burde have offentliggjort hvor meget, han blev betalt.

Ronaldo og Binance lader endvidere til at have planer om at arbejde sammen igen i fremtiden, og der har for nyligt været et opslag fra Ronaldo om, at de skal lave noget sammen.

Det er desuden kommet så vidt efter, at det amerikanske justitsministerium har givet firmaet en bøde på 4,3 milliarder dollars, der svarer til næsten 30 milliarder kroner, som handler om, at Binance skulle have hjulpet brugere med at omgå sanktioner rundt om i verden. 

Sådan noget har efter sigende hjulpet kriminelle og terrorister med at flytte penge. Senest har Changpeng Zhao trådt tilbage fra rollen som direktør for Binance, hvor han indrømmede hvidvask af penge.

Foruden Ronaldo står også  Major League Baseball, Formel 1 og Mercedes-Benz over for et gruppesøgsmål.

Senest har Cristiano Ronaldo indrømmet noget helt andet. Læs mere om det her.