Video : Tipsbladet
Generelle

Stortalent vrager Island - vil spille for USA

Ét af Islands største talenter ønsker ikke at tørne ud for sagaøens landshold.

Ét af de største talenter med et islandsk pas kommer formentlig aldrig til at spille en A-landskamp for vulkanøen.

18-årige Cole Campbell, som til dagligt tørner ud for Borussia Dortmunds talentfulde U19-hold, der trænes af Mike Tullberg, har spillet ungdomslandskampe for Island, men som navnet antyder, har Campbell også andet end vikingeblod i årerne.

Cole Campbell er halvt amerikaner, og det betyder, at han både han stille op for Island og USA. Offensivspilleren er opvokset i USA, og han har nu meddelt det islandske fodboldforbund, at han ønsker at tørne ud for det amerikanske landshold i fremtiden.

- Det er en beslutning, som det udelukkende er op til ham og familien at træffe. Vi kan ikke gøre noget ved det. Det er alene deres beslutning, og vi respekterer den, siger Jörndur Aki fra det islandske fodboldforbund til Fotbolti.net.

Han erkender, at det er skuffende, at Island går glip af et af vulkanøens største talenter.

- Selvfølgelig er det det. Men vi respekterer beslutningen. Han og familien har formentlig tænkt over det i lang tid, og så er der ingen grund til at bruge mere krudt på det. Vi ønsker ham alt det bedste, og forhåbentig kommer han til at klare sig godt på både klub- og landshold, lyder det fra Aki.

USA er i 2026 vært for VM sammen med Mexico og Canada, og mon ikke, at Cole Campbell, der til den tid er 20 år, håber, at han kan blive en del af værtsnationen, der skal forsvare de amerikanske farver på hjemmebane.