• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Super League svarer på trusler: Det er ulovligt

Foto: Getty Images

Den nye europæiske superliga svarer på truslerne fra UEFA og FIFA og truer selv med at gå rettens vej.

Af Victor Risager

Både UEFA og FIFA har langet kraftigt ud efter den nyoprettede Super League, som 12 af verdens største klubber har igangsat.

UEFA har endda truet med at gå rettens vej for at få stoppet ligaen. Fodboldforbundet meddelte således søndag, at de og FIFA er klar til at udelukke de respektive klubber - såsom FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United og Juventus - fra deres nationale turneringer som Premier League, La Liga og Serie A.

Man har også varslet, at man vil fratage Super League-spillernes mulighed for at repræsentere deres landshold.

Men det vil Super League-klubberne ikke finde sig i, skriver Associated Press. De har sendt et brev til FIFA og UEFA som et modsvar på truslerne.  

- Vi er bekymrede over, at FIFA og UEFA kan svare på dette ved at søge at straffe og udelukke enhver deltagende klub eller spiller fra deres respektive konkurrencer, skriver de 12 storklubber i brevet ifølge Associated Press og tilføjer:

- Jeres erklæring tvinger os til at tage beskyttende skridt mod at sikre os mod en sådan negativ reaktion, som ikke kun vil bringe finansieringen i fare, men også vil være ulovlig.

Ligen truer derfor med at gå rettens vej. 

Super League skal efter planen afvikles i midtugen, hvor Champions League og Europa League i øjeblikket spilles. De vil dog ikke have de turneringer lukket.

- Konkurrencen skal spilles sideløbende med de eksisterende indenlandske liga- og pokal-turneringer, som er en vigtig del af europæisk fodbolds struktur. Vi søger ikke at erstatte UEFAs Champions League eller Europa League, men at konkurrere med og eksistere ved siden af disse turneringer, skriver Super League.

Læs Tipsbladets chefredaktørs leder om emnet her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus