Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Tidl. FCK-spiller overvejer exit: Her er hans løn

Den tidligere Superliga-profil Sten Grytebust kan stå foran et klubskifte, som formentlig vil betyde, at han må indstille sig på at gå ned i løn.

Aalesund havde en regulær møgsæson i Norge.

Klubben rykkede ud af landets bedste række, vandt blot fem kampe og Sten Grytebust indkasserede hele 70 kasser, hvilket med afstand var flest af alle målmænd i Eliteserien.

Alligevel var den tidligere OB- og FC København-keeper det største lyspunkt for Aalesund, og torsdag blev Sten Grytebust kåret som Årets Spiller af lokalavisen Sunnmørsposten, der dækker Aalesund tæt.

Nu kan 34-årige Sten Grytebust se frem til at skulle spille på anden klasse i norsk fodbold, hvis han vel at mærke bliver i Aalesund. Kontrakten udløber ved udgangen af december, og målmanden er lige nu i tænkeboks.

- Det handler lidt om økonomien, min rolle, fremtiden og hvordan satsningen her (i Aalesund, red.) bliver. Det må jeg veje op imod mine øvrige muligheder, men jeg vil ikke udelukke at blive i Aalesund, siger Sten Grytebust til den norske avis.

Sten Grytebust må formentlig indstille sig på at gå en del ned i løn i 2024, uanset om han bliver i Aalesund eller ej. I Norge er det offentligt tilgængeligt, hvor meget man tjener, og den tidligere FC København-målmand er Aalesunds med afstand bedst betalte spiller. I 2022 tjente han 3,2 millioner kroner - en lille del af indtægten stammede imidlertid fra opholdet i FCK, som sluttede i februar sidste år.

Den norske målmand har en fortid i både OB og FC København, og han var i flere sæsoner én af Superligaens bedste målmænd. I både 2017 og 2018 vandt Sten Grytebust Tipsbladet-prisen Det Gyldne Bur, som gives til Årets Målmand i dansk fodbold.