• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Tidl. SL-profil efter transfer: Det svarer til FCK

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Vito Hammershøy-Mistrati har fået opfyldt sin drøm om at blive udlandsprofessionel. Hans nye klub er det lokale svar på FC København, mener han.

Af Anders Dehn

I sin tid i Randers FC havde Vito Hammershøy-Mistrati og co. pæn succes, men i hans nye klub skal der gerne endnu mere sølvtøj i pokalskabet. Klubben er nemlig Rumæniens svar på FC København, siger den Hammershøy-Mistrati til Randers Amtsavis.

CFR Cluj har vundet fem rumænske mesterskaber på stribe, og den spillede europæisk gruppespil de seneste tre sæsoner (blandt andet mod Vito Hammershøy-Mistrati og Randers FC i efteråret 2021). Den slags forpligter.

- Det er en noget større klub end Randers FC, men den danske liga er nok lidt stærkere end den rumænske. Til gengæld spiller jeg på det hold, som svarer til FC København i Danmark. Jeg ville gerne prøve at spille i udlandet, og der er jeg nu. Det er for mig det vigtigste, siger Hammershøy-Mistrati til Randers Amtsavis.

Det kommer også til udtryk på trænerbænken, at Cluj er en stor klub på de kanter. Her huserer Dan Petrescu, der er i gang med sin tredje periode som træner for klubben, og som har vundet fire af de førnævnte fem mesterskaber med Cluj.

Han er dog mest kendt for sin spillerkarriere. I 90'erne var han mest Rumænien til fire slutrunder og spillede et hav af kampe i blandt andet Serie A og Premier League.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.